Pannbiff med potatismos
  • Tid 40 min

Pannbiff med potatismos

4.2 (20 betyg)

Pannbiff med potatismos är en riktig favoritklassiker.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
Pannbiffar:
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 100 g riven gul lök
  • 100 g morot
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 hyvlad morot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.

Pannbiffar

  1. 1

    Blanda ströbröd och ägg i en bunke. Tillsätt färs, lök, morot, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Forma 4/8/12 biffar. Hetta upp smör och olja i en panna och stek biffarna 5 minuter på varje sida.

  2. 2

    Servera med potatismos, morot och delade tomater.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek lite lök i fettet som ligger kvar i pannan från biffarna, slå på vatten och buljong, vips så har ni en löksky.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kecka

    Snabbt, enkelt och gott! Biffarna blev saftiga av den rivna moroten. Receptet inkluderade inte rårörda lingon, men det lade vi till på eget bevåg. :p Utan lingon kändes måltiden lite plain.

  • Kecka

    Snabbt, enkelt och gott! Biffarna blev saftiga av den rivna moroten. Receptet inkluderade inte rårörda lingon, men det lade vi till på eget bevåg. :p Utan lingon kändes måltiden lite plain.

  • Inger

    Suppergoda och saftiga. lätta att göra.

  • Niklas

    Mycket gott och lätt att göra.

Visa fler