
Pankostekta kräftstjärtar
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 340 g kräftstjärtar
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 2 dl panko (ströbröd)
- 1 dl rapsolja
- 0.5 tsk salt
- Sweet chiliyoghurt:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 3 msk sweet chilisås
- Till servering:
- jasminris eller basmatris
- färsk koriander
- 1 lime i klyftor
Gör så här
- Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en djup tallrik. Vispa ägget lätt i en skål. Lägg panko i en djup tallrik.
- Lägg 1⁄4 av kräftstjärtarna i mjölblandningen och vänd runt. Lägg dem sedan i äggvispet. Vänd runt försiktigt och ta upp. Vänd runt i panko så att kräftstjärtarna täcks med ströbrödet.
- Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek de panerade kräftstjärtarna på medelvärme tills paneringen blivit gyllenbrun runt om. Gör om proceduren och ta mer olja i pannan då det behövs.
- Blanda yoghurt och sweet chili.
- Servera de krispiga kräftstjärtarna med ris, den sötsyrliga såsen, koriander och limeklyftor.
Liknande recept
Pankostekta kräftstjärtar
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en djup tallrik. Vispa ägget lätt i en skål. Lägg panko i en djup tallrik.
- Lägg 1⁄4 av kräftstjärtarna i mjölblandningen och vänd runt. Lägg dem sedan i äggvispet. Vänd runt försiktigt och ta upp. Vänd runt i panko så att kräftstjärtarna täcks med ströbrödet.
- Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek de panerade kräftstjärtarna på medelvärme tills paneringen blivit gyllenbrun runt om. Gör om proceduren och ta mer olja i pannan då det behövs.
- Blanda yoghurt och sweet chili.
- Servera de krispiga kräftstjärtarna med ris, den sötsyrliga såsen, koriander och limeklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!