Pankostekta kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 340 g kräftstjärtar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (ströbröd)
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Sweet chiliyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • Till servering:
  • jasminris eller basmatris
  • färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en djup tallrik. Vispa ägget lätt i en skål. Lägg panko i en djup tallrik.
  2. Lägg 1⁄4 av kräftstjärtarna i mjölblandningen och vänd runt. Lägg dem sedan i äggvispet. Vänd runt försiktigt och ta upp. Vänd runt i panko så att kräftstjärtarna täcks med ströbrödet.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek de panerade kräftstjärtarna på medelvärme tills paneringen blivit gyllenbrun runt om. Gör om proceduren och ta mer olja i pannan då det behövs.
  4. Blanda yoghurt och sweet chili.
  5. Servera de krispiga kräftstjärtarna med ris, den sötsyrliga såsen, koriander och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dumplings

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade räkor med vitlöksolja

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Grillade skaldjur med aioli

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Rispappersrullar med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 340 g kräftstjärtar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (ströbröd)
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Sweet chiliyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • Till servering:
  • jasminris eller basmatris
  • färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en djup tallrik. Vispa ägget lätt i en skål. Lägg panko i en djup tallrik.
  2. Lägg 1⁄4 av kräftstjärtarna i mjölblandningen och vänd runt. Lägg dem sedan i äggvispet. Vänd runt försiktigt och ta upp. Vänd runt i panko så att kräftstjärtarna täcks med ströbrödet.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek de panerade kräftstjärtarna på medelvärme tills paneringen blivit gyllenbrun runt om. Gör om proceduren och ta mer olja i pannan då det behövs.
  4. Blanda yoghurt och sweet chili.
  5. Servera de krispiga kräftstjärtarna med ris, den sötsyrliga såsen, koriander och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dumplings

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade räkor med vitlöksolja

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Grillade skaldjur med aioli

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Rispappersrullar med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(12)