Pankopanerad schnitzel
  • Tid 30 min

Pankopanerad schnitzel

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalv- eller skinkschnitzel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • persilja
Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 citron, saft
  • 3 msk kapris
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida.

  2. 2

    Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.

  3. 3

    Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar