Panerad kyckling och potatiswok
  • Tid 25 min

Panerad kyckling och potatiswok

2.83 (6 betyg)

Ost- och fröpanerad kycklingfilé med wok på potatis och savoykål.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg tärnad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 250 g savoykål i bitar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk honung
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av ordentligt.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen tills den är mjuk och gyllene. Tillsätt savoykålen och slunga runt med potatisen tills kålen är något mjuk. Tillsätt salt, peppar och honung.

  3. 3

    Dela kycklingfiléerna i 3 delar. Häll hälften av mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en skål. Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.

  4. 4

    Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på låg värme,

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka potatisen dagen innan för att spara tid och få bättre stekresultat.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar