Oxfilé bella notte
  • Tid 30 min

Oxfilé bella notte

2.91 (11 betyg)

Kött med smält gorgonzola och stekta tomater. Smakar underbart på en bädd av färsk pasta med vitlök och oliver.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tjocka skivor oxfilé
  • 3 msk gorgonzola
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 900 g färsk pasta, t ex linguine
  • 0.5 dl marinerade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl marinerade oliver
  • 0.5 dl marinerade soltorkade tomater i bitar
  • 4 dl salladsblad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Gör ett djupt men smalt snitt i sidan på varje biff. Fyll fickan med gorgonzola. Slut öppningen med 2 tandpetare. Stek köttet i fettet på båda sidor i en stekpanna till önskad stekgrad. Salta och peppra. Stek sedan tomaterna helt kort.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med viltök, oliver och tomater.

  3. 3

    Ta bort cocktailpinnarna från köttet och servera det med pastan och sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grönt alternativ Ersätt köttet med kokta rotselleriskivor. Låt gorgonzolan smälta ner på de varma skivorna, följ i övrigt receptet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar