Oxfilé bella notte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kött med smält gorgonzola och stekta tomater. Smakar underbart på en bädd av färsk pasta med vitlök och oliver.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tjocka skivor oxfilé
  • 3 msk gorgonzola
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 900 g färsk pasta, t ex linguine
  • 0.5 dl marinerade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl marinerade oliver
  • 0.5 dl marinerade soltorkade tomater i bitar
  • 4 dl salladsblad

Gör så här

  1. Gör ett djupt men smalt snitt i sidan på varje biff. Fyll fickan med gorgonzola. Slut öppningen med 2 tandpetare. Stek köttet i fettet på båda sidor i en stekpanna till önskad stekgrad. Salta och peppra. Stek sedan tomaterna helt kort.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med viltök, oliver och tomater.
  3. Ta bort cocktailpinnarna från köttet och servera det med pastan och sallad.

Tips

Grönt alternativ Ersätt köttet med kokta rotselleriskivor. Låt gorgonzolan smälta ner på de varma skivorna, följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g tjocka skivor oxfilé
  • 3 msk gorgonzola
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 900 g färsk pasta, t ex linguine
  • 0.5 dl marinerade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl marinerade oliver
  • 0.5 dl marinerade soltorkade tomater i bitar
  • 4 dl salladsblad

Oxfilé bella notte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kött med smält gorgonzola och stekta tomater. Smakar underbart på en bädd av färsk pasta med vitlök och oliver.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör ett djupt men smalt snitt i sidan på varje biff. Fyll fickan med gorgonzola. Slut öppningen med 2 tandpetare. Stek köttet i fettet på båda sidor i en stekpanna till önskad stekgrad. Salta och peppra. Stek sedan tomaterna helt kort.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med viltök, oliver och tomater.
  3. Ta bort cocktailpinnarna från köttet och servera det med pastan och sallad.

Tips

Grönt alternativ Ersätt köttet med kokta rotselleriskivor. Låt gorgonzolan smälta ner på de varma skivorna, följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)