Oxfilé bella notte

Oxfilé bella notte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kött med smält gorgonzola och stekta tomater. Smakar underbart på en bädd av färsk pasta med vitlök och oliver.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 500 g tjocka skivor oxfilé
  • 3 msk gorgonzola
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 900 g färsk pasta, t ex linguine
  • 0.5 dl marinerade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl marinerade oliver
  • 0.5 dl marinerade soltorkade tomater i bitar
  • 4 dl salladsblad

Gör så här

  1. Gör ett djupt men smalt snitt i sidan på varje biff. Fyll fickan med gorgonzola. Slut öppningen med 2 tandpetare. Stek köttet i fettet på båda sidor i en stekpanna till önskad stekgrad. Salta och peppra. Stek sedan tomaterna helt kort.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med viltök, oliver och tomater.
  3. Ta bort cocktailpinnarna från köttet och servera det med pastan och sallad.

Tips

Grönt alternativ Ersätt köttet med kokta rotselleriskivor. Låt gorgonzolan smälta ner på de varma skivorna, följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oxfilé bella notte
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g tjocka skivor oxfilé
  • 3 msk gorgonzola
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 900 g färsk pasta, t ex linguine
  • 0.5 dl marinerade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl marinerade oliver
  • 0.5 dl marinerade soltorkade tomater i bitar
  • 4 dl salladsblad

Oxfilé bella notte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kött med smält gorgonzola och stekta tomater. Smakar underbart på en bädd av färsk pasta med vitlök och oliver.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Gör ett djupt men smalt snitt i sidan på varje biff. Fyll fickan med gorgonzola. Slut öppningen med 2 tandpetare. Stek köttet i fettet på båda sidor i en stekpanna till önskad stekgrad. Salta och peppra. Stek sedan tomaterna helt kort.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med viltök, oliver och tomater.
  3. Ta bort cocktailpinnarna från köttet och servera det med pastan och sallad.

Tips

Grönt alternativ Ersätt köttet med kokta rotselleriskivor. Låt gorgonzolan smälta ner på de varma skivorna, följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!