Oststänger på smördeg

Oststänger på smördeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Oststänger som är enkla att baka och perfekta att servera till soppa eller som tilltugg på festen. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
  • 265 g färsk smördeg
  • 150 g ost (edamer), grovriven
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på sitt papper och strö över osten.
  2. Dela smördegen på mitten, från långsidan. Skär fem remsor från vardera långsida av degbitarna.
  3. Vrid till en spiral och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera till soppan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oststänger på smördeg
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 265 g färsk smördeg
  • 150 g ost (edamer), grovriven
  • 1 ägg

Oststänger på smördeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Oststänger som är enkla att baka och perfekta att servera till soppa eller som tilltugg på festen. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på sitt papper och strö över osten.
  2. Dela smördegen på mitten, från långsidan. Skär fem remsor från vardera långsida av degbitarna.
  3. Vrid till en spiral och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera till soppan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!