Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Portabellosvamparna har en gömma av krämig ost, smaksatt med tre sorters peppar. Till det serveras rostad palsternacka och en hemlagad majonnäs smaksatt med vitlök och chili.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 8 portabellosvampar
  • 2 tsk grönpepparkorn
  • 2 tsk rosépepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 150 g cream cheese
  • 100 g vällagrad hårdost, riven
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • persilja eller basilika, till garnering
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk sambal oelek
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär palsternackorna i stavar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Skär av foten på svamparna. Stöt all peppar i en mortel. Blanda peppar med färskost och riven ost. Lägg ihop svamparna två och två med en rejäl klick ostblandning emellan. Pensla svamparna med olja och salta. Grilla eller stek på båda sidor tills de sjunker ihop. Grilla eller stek tomaterna med kvisten kvar.
  3. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Rör ner vitlök och sambal oelek och smaka av med salt.
  4. Servera svamparna med palsternackor, tomater och majonnäs, garnera med persilja eller basilika.

Tips

Öka eller minska mängden sambal oelek i majonnäsen för att få rätt hetta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therése C V

2020-05-02

Dethär var riktigt gott. Nästa gång kommer jag att ha aningen mindre peppar men över lag mkt gott!

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 kg palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 8 portabellosvampar
  • 2 tsk grönpepparkorn
  • 2 tsk rosépepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 150 g cream cheese
  • 100 g vällagrad hårdost, riven
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • persilja eller basilika, till garnering
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk sambal oelek
  • salt

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Portabellosvamparna har en gömma av krämig ost, smaksatt med tre sorters peppar. Till det serveras rostad palsternacka och en hemlagad majonnäs smaksatt med vitlök och chili.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär palsternackorna i stavar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Skär av foten på svamparna. Stöt all peppar i en mortel. Blanda peppar med färskost och riven ost. Lägg ihop svamparna två och två med en rejäl klick ostblandning emellan. Pensla svamparna med olja och salta. Grilla eller stek på båda sidor tills de sjunker ihop. Grilla eller stek tomaterna med kvisten kvar.
  3. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Rör ner vitlök och sambal oelek och smaka av med salt.
  4. Servera svamparna med palsternackor, tomater och majonnäs, garnera med persilja eller basilika.

Tips

Öka eller minska mängden sambal oelek i majonnäsen för att få rätt hetta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therése C V

2020-05-02

Dethär var riktigt gott. Nästa gång kommer jag att ha aningen mindre peppar men över lag mkt gott!