Ostfylld hamburgare med tapenade

Ostfylld hamburgare med tapenade

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Saftig burgare med chilitapenade och picklad rödlök.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 60 g chilitapenade
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl finhackad basilika eller oregano
  • olja (att pensla vid grillning)
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 liten fänkål
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • majonnäs

Gör så här

  1. Platta ut köttfärsen tunt i en rektangel på en bit plastfilm, salta och peppra. Täck färsen med tapenade och strö över ost och örter.
  2. Rulla ihop till en tjock rulle från kortsidan med hjälp av plasten och krama till så att skarven fäster ordentligt.

Picklad rödlök:

  1. Skiva lök och fänkål tunt, gärna med mandolin, och vänd ihop med vatten, socker och vinäger.
  2. Skär fyra skivor av färsen. Krama så att de håller ihop. Grilla till fin färg. Värm bröden på grillen. Fyll med färs, sallad, majonnäs och picklad lök.

Tips

Välj tapenad utan chili om du inte tycker om hettan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ostfylld hamburgare med tapenade
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 60 g chilitapenade
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl finhackad basilika eller oregano
  • olja (att pensla vid grillning)
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 liten fänkål
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • majonnäs

Ostfylld hamburgare med tapenade

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Saftig burgare med chilitapenade och picklad rödlök.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Platta ut köttfärsen tunt i en rektangel på en bit plastfilm, salta och peppra. Täck färsen med tapenade och strö över ost och örter.
  2. Rulla ihop till en tjock rulle från kortsidan med hjälp av plasten och krama till så att skarven fäster ordentligt.

Picklad rödlök:

  1. Skiva lök och fänkål tunt, gärna med mandolin, och vänd ihop med vatten, socker och vinäger.
  2. Skär fyra skivor av färsen. Krama så att de håller ihop. Grilla till fin färg. Värm bröden på grillen. Fyll med färs, sallad, majonnäs och picklad lök.

Tips

Välj tapenad utan chili om du inte tycker om hettan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!