Omelett med champinjonstuvning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Snabblagad omelett som fylls med en höstig och god stuvning av champinjoner och serveras med grönkål och picklad rödlök.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Picklad lök
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Champinjonstuvning
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 250 g champinjoner, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Till servering
  • 150 g färsk grönkål, plockade blad
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skiva löken tunt. Blanda vatten, socker och ättiksprit tills sockret löses upp och vänd ner löken. Låt stå till servering.

Champinjonstuvning

  1. Fräs löken i smör tills mjuk. Tillsätt champinjonerna, höj värmen och stek under omrörning tills vätskan från svampen är borta. Krydda med salt och peppar.
  2. Pudra över mjöl och häll i mjölken under omrörning tills det blir en klumpfri sås. Tillsätt grädde och soja och låt småputtra någon minut.

Omeletten

  1. Vispa ihop äggen med mjölk och grädde, krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en liten stekpanna och häll i hälften av omelettsmeten (eller ¼ del, beroende på pannans storlek). Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner i pannan och omeletten blir lätt veckad.
  2. Skeda på hälften (eller ¼) av svampstuvningen och vik över ena halvan av omeletten när äggen stelnat nästan helt på ovansidan och det är fin stekyta under.
  3. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över flingsalt. Servera omeletten med grönkålen och picklad lök.

Tips

Pannans storlek avgör om man gör 4 små eller 2 stora och delar dem på 2.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-09

Hej Matts! Ta ¼ del av äggsmeten i taget och grädda i en stekpanna. När omeletten har stelnat lite så lägger du på lite av stuvningen och sedan viker du över ena sidan av omeletten med hjälp av en stekspade. Lycka till! Mvh, Maja/redaktör

Matts

2020-10-05

Inte helt lätt att förstå hur omeletten ska gräddas och vikas

Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 8 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Picklad lök
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Champinjonstuvning
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 250 g champinjoner, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Till servering
  • 150 g färsk grönkål, plockade blad
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Omelett med champinjonstuvning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Snabblagad omelett som fylls med en höstig och god stuvning av champinjoner och serveras med grönkål och picklad rödlök.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva löken tunt. Blanda vatten, socker och ättiksprit tills sockret löses upp och vänd ner löken. Låt stå till servering.

Champinjonstuvning

  1. Fräs löken i smör tills mjuk. Tillsätt champinjonerna, höj värmen och stek under omrörning tills vätskan från svampen är borta. Krydda med salt och peppar.
  2. Pudra över mjöl och häll i mjölken under omrörning tills det blir en klumpfri sås. Tillsätt grädde och soja och låt småputtra någon minut.

Omeletten

  1. Vispa ihop äggen med mjölk och grädde, krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en liten stekpanna och häll i hälften av omelettsmeten (eller ¼ del, beroende på pannans storlek). Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner i pannan och omeletten blir lätt veckad.
  2. Skeda på hälften (eller ¼) av svampstuvningen och vik över ena halvan av omeletten när äggen stelnat nästan helt på ovansidan och det är fin stekyta under.
  3. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över flingsalt. Servera omeletten med grönkålen och picklad lök.

Tips

Pannans storlek avgör om man gör 4 små eller 2 stora och delar dem på 2.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-09

Hej Matts! Ta ¼ del av äggsmeten i taget och grädda i en stekpanna. När omeletten har stelnat lite så lägger du på lite av stuvningen och sedan viker du över ena sidan av omeletten med hjälp av en stekspade. Lycka till! Mvh, Maja/redaktör

Matts

2020-10-05

Inte helt lätt att förstå hur omeletten ska gräddas och vikas

Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)