Nudelsallad med grillspett

Nudelsallad med grillspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sojamarinerade laxspett med smakrik dressing och kripsiga grönsaker.

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner
  • Sallad:
  • 500 g risnudlar
  • 200 g strimlade, förvällda gröna bönor, sugar snaps eller sockerärtor
  • 350 g röda paprikor i strimlor
  • 125 g salladslökar i tunna strimlor
  • 150 g rädisor hela eller i strimlor
  • Dressing:
  • 3 msk fisksås
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm socker
  • Grillspett:
  • 800 g skinnfri laxfilé
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1.5 msk sesamolja
  • 3 krm salt eller örtsalt

Gör så här

  1. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla i en sil och låt rinna av. Förväll bönor eller ärtor i kokande vatten ca 1 minut, spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker grillspettpå ett fat.
  2. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ner i salladen.
  3. Skär filén ca 3 x 3 cm bitar och trä upp på blötlagda bambuspett (använd gärna dubbla spett så snurrar inte bitarna runt). Blanda soja, olja och salt och pensla laxen med blandningen. Grilla på utegrill tills fisken precis är genomstekt, 2 - 3 minuter per sida eller i ugnen i 200° ca 10 minuter.
  4. Servera spetten till salladen.

Tips

Spetten är godast varma men kan också serveras kalla till exempel buffé.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nudelsallad med grillspett
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Sallad:
  • 500 g risnudlar
  • 200 g strimlade, förvällda gröna bönor, sugar snaps eller sockerärtor
  • 350 g röda paprikor i strimlor
  • 125 g salladslökar i tunna strimlor
  • 150 g rädisor hela eller i strimlor
  • Dressing:
  • 3 msk fisksås
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm socker
  • Grillspett:
  • 800 g skinnfri laxfilé
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1.5 msk sesamolja
  • 3 krm salt eller örtsalt

Nudelsallad med grillspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sojamarinerade laxspett med smakrik dressing och kripsiga grönsaker.

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Gör så här

  1. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla i en sil och låt rinna av. Förväll bönor eller ärtor i kokande vatten ca 1 minut, spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker grillspettpå ett fat.
  2. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ner i salladen.
  3. Skär filén ca 3 x 3 cm bitar och trä upp på blötlagda bambuspett (använd gärna dubbla spett så snurrar inte bitarna runt). Blanda soja, olja och salt och pensla laxen med blandningen. Grilla på utegrill tills fisken precis är genomstekt, 2 - 3 minuter per sida eller i ugnen i 200° ca 10 minuter.
  4. Servera spetten till salladen.

Tips

Spetten är godast varma men kan också serveras kalla till exempel buffé.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!