Nudelsallad med grillspett
Nudelsallad med grillspett
  • Tid 40 min

Nudelsallad med grillspett

5 (2 betyg)

Sojamarinerade laxspett med smakrik dressing och kripsiga grönsaker.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

8 portioner
Sallad:
  • 500 g risnudlar
  • 200 g strimlade, förvällda gröna bönor, sugar snaps eller sockerärtor
  • 350 g röda paprikor i strimlor
  • 125 g salladslökar i tunna strimlor
  • 150 g rädisor hela eller i strimlor
Dressing:
  • 3 msk fisksås
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm socker
Grillspett:
  • 800 g skinnfri laxfilé
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1.5 msk sesamolja
  • 3 krm salt eller örtsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla i en sil och låt rinna av. Förväll bönor eller ärtor i kokande vatten ca 1 minut, spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker grillspettpå ett fat.

  2. 2

    Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ner i salladen.

  3. 3

    Skär filén ca 3 x 3 cm bitar och trä upp på blötlagda bambuspett (använd gärna dubbla spett så snurrar inte bitarna runt). Blanda soja, olja och salt och pensla laxen med blandningen. Grilla på utegrill tills fisken precis är genomstekt, 2 - 3 minuter per sida eller i ugnen i 200° ca 10 minuter.

  4. 4

    Servera spetten till salladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Spetten är godast varma men kan också serveras kalla till exempel buffé.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar