Nötfärsjärpar med sallad och bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 tomater, hackade
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • färsk persilja
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till färsen och forma till avlånga järpar. Stek i olja runtom på hög värme tills köttet fått fin färg. Lägg järparna i en ungsfast form och låt den bli genomstekta i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Blanda tomater, rödlök, olja och toppa med hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till järparna.

Tips

Lägg järparna i brödet och fyll med sallad, ketchup och majonnäs. Voilà, barnen har fått hamburgare. <br>Finns det kokta potatisar över, trä dem på spett, toppa med smör eller olja och stek i ugnen med spetten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2018-11-10

Det verkar som det saknas ingredienser i i gredienslistan då det ser ut som järparna innehåller något grönt. Är det persilja som använts?

Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 bröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 riven gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 tomater, hackade
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • färsk persilja
  • bröd

Nötfärsjärpar med sallad och bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till färsen och forma till avlånga järpar. Stek i olja runtom på hög värme tills köttet fått fin färg. Lägg järparna i en ungsfast form och låt den bli genomstekta i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Blanda tomater, rödlök, olja och toppa med hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till järparna.

Tips

Lägg järparna i brödet och fyll med sallad, ketchup och majonnäs. Voilà, barnen har fått hamburgare. <br>Finns det kokta potatisar över, trä dem på spett, toppa med smör eller olja och stek i ugnen med spetten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2018-11-10

Det verkar som det saknas ingredienser i i gredienslistan då det ser ut som järparna innehåller något grönt. Är det persilja som använts?

Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)