Nässelsoppa
  • Tid 20 min

Nässelsoppa

2.77 (26 betyg)

Plocka nässlor och gör en fyllig och lättlagad soppa av dem.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 2 liter rensade och späda nässlor
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl gräslök
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk timjan, körvel eller mejram
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj nässlorna väl. Koka upp vatten och smulade buljongtärningar i en gryta. Lägg ner och förväll nässlorna ca 5 minuter. Sila ifrån spadet och häll tillbaka det i grytan.

  2. 2

    Hacka gräslöken. Hacka sedan nässlorna eller finfördela dem i en matberedare. Rör ut mjölet i grädden eller mjölken och vispa ner det och nässlorna i spadet. Koka soppan några minuter.

  3. 3

    Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda. Strö över gräslöken.

Servering

Serveras med hårdkokta ägghalvor, en klick gräddfil eller créme fraiche och ev skivade rädisor i varje tallrik.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sarah

    Hejsan! Kan ni vara så goda och förklara vad ni menar med 2 liter nässlor? Kan tänka mig att det beror rätt så mycket på hur tätt man packar nässlorna... Vore det inte lite mindre förvirrande att ange mängden i t ex gram istället?