Nasi goreng i mellandagarna
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Nasi goreng i mellandagarna

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 1 liten ananas
  • 0.5 dl olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 200 g strimlad julskinka
  • 300 g grillad kalkon eller kyckling
  • 1 strimlad paprika
  • 10 cm strimlad purjolök
  • salt
  • 4 ägg
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär bort skalet och rotbiten på ananasen. Skär frukten i mindre bitar.

  2. 2

    Hetta upp en stor stekpanna med olja. Häll i curry och ingefära. Passa så det inte blir bränt.

  3. 3

    Tillsätt ris, skinka, kalkon, paprika och purjolök och stek tills riset är jämnt gult. Vänd ner ananas. Smaka av med salt.

  4. 4

    Stek äggen i olja. Krydda med salt och peppar och servera till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att göra på kokt potatis – då kortas tiden i ugnen. Även god med färsk lax.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Margaretha

    Jag förstår inte vad som ska in i ugnen! Det framgår ingenstans! Det står faktiskt att man steker allt i stekpanna! Nu känner jag mig lite förvirrad!!