Musselsoppa

Musselsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gräddig soppa med färska blåmusslor, lök, vin, kajennpeppar och klippt persilja. Gott att servera med varm baguette.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten, hackad gul lök eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 dl klippt persilja
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Endast levande musslor kan användas. De ska ha helt och slutet skal eller stänga det när man knackar dem t ex mot diskbänken. Borsta musslorna under rinnande vatten och dra bort skägget.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta, ca 4 liter. Fräs lökar och persilja ett par minuter. Häll i vin och vatten och koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka grytan ett par gånger.
  3. Lyft upp musslorna med hålslev och fördela dem i varma djupa tallrikar. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner blandningen i musselspadet och koka ett par minuter. Smaka av soppan med salt och peppar. Häll den heta soppan över musslorna.

Servering

Servera med sprödvärmda baguetter.

Tips

Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap och ät soppan med sked.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Musselsoppa
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten, hackad gul lök eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 dl klippt persilja
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm salt

Musselsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gräddig soppa med färska blåmusslor, lök, vin, kajennpeppar och klippt persilja. Gott att servera med varm baguette.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Endast levande musslor kan användas. De ska ha helt och slutet skal eller stänga det när man knackar dem t ex mot diskbänken. Borsta musslorna under rinnande vatten och dra bort skägget.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta, ca 4 liter. Fräs lökar och persilja ett par minuter. Häll i vin och vatten och koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka grytan ett par gånger.
  3. Lyft upp musslorna med hålslev och fördela dem i varma djupa tallrikar. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner blandningen i musselspadet och koka ett par minuter. Smaka av soppan med salt och peppar. Häll den heta soppan över musslorna.

Servering

Servera med sprödvärmda baguetter.

Tips

Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap och ät soppan med sked.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!