Musselpasta med bacon
  • Tid 45 min

Musselpasta med bacon

3.79 (28 betyg)

En len och krämig musselpasta med lätt rökt smak av bacon.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, gärna pappardelle
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl hackad färsk timjan
Musslor:
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 kg blåmusslor
Sås:
  • 140 g finhackat bacon
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 skivad morot
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 dl grädde
  • salt
  • nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, häll bort kokvattnet och blanda i 1 matsked olivolja.

  2. 2

    Hetta upp olja i en rymlig gryta, stek löken och vitlök någon minut under omrörning. Tillsätt vin och timjan. Koka upp och låt koka medan du rensar musslorna. Skrubba musslorna i kallt vatten och dra bort det lilla skägget. Om en mussla är öppen och inte stänger sig när du knackar den mot diskbänken, släng den.

  3. 3

    Lägg musslorna i lök- och vinblandningen, lägg på locket och låt koka några minuter på högsta värme. När musslorna öppnat sig är de klara. Släng de musslor som inte öppnat sig. Häll av vätskan som är kvar och sila den.

  4. 4

    Stek baconet i en stekpanna. Tillsätt lök, morötter och chili och stek ytterligare någon minut tills löken mjuknat. Tillsätt det silade musselavkoket och grädde, koka ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Ta bort skalen från hälften av musslorna. Vänd ihop pasta, sås, musslor och hackad färsk timjan.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Raili R

    Så gott...vi älskar musslor !!!!