Munkar med kolatopping

Munkar med kolatopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Munkarna med kokostopping äts som snabbmat i Vietnamn.

Tillagningstid: 45 minuter + 2,5 timmar för jäsning
40 stycken
  • 10 g jäst
  • 1 msk vatten
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till fritering:
  • 8 dl frityr- eller matolja
  • Glasyr:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörk sirap
  • Topping:
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Lös upp jästen i en bunke med ljummet vatten. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt det bli köksfingervarmt och häll över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet.
  2. Rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och knåda degen ett litet tag. Låt jäsa under bakduk cirka 2 timmar till dubbel storlek.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 1 centimeter tjock platta. Stansa ut med ett glas (3–4 centimeter i diameter) eller rundel och låt dem jäsa cirka 30 minuter.
  4. Hetta upp oljan till 180 grader i en traktörpanna eller bred kastrull. Fritera tills munkarna har en gyllene färg, cirka 1 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka alla ingredienser till glasyren 10–15 minuter. Ringla över munkarna när glasyren fortfarande är varm. Strö över kokos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Munkar med kolatopping
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 10 g jäst
  • 1 msk vatten
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till fritering:
  • 8 dl frityr- eller matolja
  • Glasyr:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörk sirap
  • Topping:
  • kokosflingor

Munkar med kolatopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Munkarna med kokostopping äts som snabbmat i Vietnamn.

Tillagningstid: 45 minuter + 2,5 timmar för jäsning
40 stycken

Gör så här

  1. Lös upp jästen i en bunke med ljummet vatten. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt det bli köksfingervarmt och häll över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet.
  2. Rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och knåda degen ett litet tag. Låt jäsa under bakduk cirka 2 timmar till dubbel storlek.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 1 centimeter tjock platta. Stansa ut med ett glas (3–4 centimeter i diameter) eller rundel och låt dem jäsa cirka 30 minuter.
  4. Hetta upp oljan till 180 grader i en traktörpanna eller bred kastrull. Fritera tills munkarna har en gyllene färg, cirka 1 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka alla ingredienser till glasyren 10–15 minuter. Ringla över munkarna när glasyren fortfarande är varm. Strö över kokos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!