Munkar med kolatopping
  • Tid 45 min + 2,5 timmar för jäsning

Munkar med kolatopping

4.25 (4 betyg)

Munkarna med kokostopping äts som snabbmat i Vietnamn.

  • Tillagningstid 45 min + 2,5 timmar för jäsning
  • Ingredienser 13

Ingredienser

40 stycken
  • 10 g jäst
  • 1 msk vatten
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl
Till fritering:
  • 8 dl frityr- eller matolja
Glasyr:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörk sirap
Topping:
  • kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lös upp jästen i en bunke med ljummet vatten. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt det bli köksfingervarmt och häll över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet.

  2. 2

    Rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och knåda degen ett litet tag. Låt jäsa under bakduk cirka 2 timmar till dubbel storlek.

  3. 3

    Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 1 centimeter tjock platta. Stansa ut med ett glas (3–4 centimeter i diameter) eller rundel och låt dem jäsa cirka 30 minuter.

  4. 4

    Hetta upp oljan till 180 grader i en traktörpanna eller bred kastrull. Fritera tills munkarna har en gyllene färg, cirka 1 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. 5

    Koka alla ingredienser till glasyren 10–15 minuter. Ringla över munkarna när glasyren fortfarande är varm. Strö över kokos.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar