Moules Normandie
  • Tid 20 min

Moules Normandie

3.31 (16 betyg)

Klassikern moules frites har snudd på etablerat sig som husmanskost. I denna variant är musslorna kokta med cider och fänkål. Väldigt gott och ett riktigt trevligt sätt att äta middag på.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 strimlad fänkål
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök, eller persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet.

  2. 2

    Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter, tills musslorna har öppnats. Strö över gräslök eller persilja.

Servering

Servera musslorna i spadet med pommes frites.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar