Moules Normandie

Moules Normandie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Klassikern moules frites har snudd på etablerat sig som husmanskost. I denna variant är musslorna kokta med cider och fänkål. Väldigt gott och ett riktigt trevligt sätt att äta middag på.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 strimlad fänkål
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök, eller persilja

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet.
  2. Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter, tills musslorna har öppnats. Strö över gräslök eller persilja.

Servering

Servera musslorna i spadet med pommes frites.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gratinerad hummer

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Morotssoppa med räkor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Moules Normandie
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 strimlad fänkål
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök, eller persilja

Moules Normandie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Klassikern moules frites har snudd på etablerat sig som husmanskost. I denna variant är musslorna kokta med cider och fänkål. Väldigt gott och ett riktigt trevligt sätt att äta middag på.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet.
  2. Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter, tills musslorna har öppnats. Strö över gräslök eller persilja.

Servering

Servera musslorna i spadet med pommes frites.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gratinerad hummer

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Morotssoppa med räkor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)