Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor
  • Tid 25 min

Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor

4.5 (2 betyg)

Servera en annorlunda och rolig typ av spagetti som är gjord på svarvade morötter. Servera med knapriga frön och krispigt stekt bröd med smak av pesto, crunchy pesto helt enkelt!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

2 portioner
  • 2 förpackningar morotsspaghetti, Hackat och klart (à 250 g)
  • 2 ägg
  • olja, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 225 g frysta gröna sojabönor
Crunchy pesto:
  • 4 dl tärnat vitt bröd, gärna gårdagens
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Crunchy pesto: Mixa bröd, solroskärnor och vitlök till ett grövre smul. Stek smulet krispigt i lite av oljan i en stekpanna på medelvärme till fin färg. Häll upp i en skål och vänd ner finstrimlade basilikablad, parmesan och resten av oljan. Smaka av med flingsalt och chiliflakes. Stek äggen i olja, gärna så gulan fortfarande är lös. Salta och peppra.

  2. 2

    Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner morotsspaghettin i det kokande vattnet och låt koka 1 min. Häll ner sojabönorna och koka 1 min till. Häll av vattnet och låt rinna av. Vänd runt med peston och toppa med stekt ägg.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Torgny

    God "crunchy pesto". Snåla dock inte med osten, den blir rätt torr, och ta en stooooor kruka basilika. Jag har svårt att tänka mig att detta bara är till två personer som det står vid receptet, detta räckte till 4.