Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor

Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Servera en annorlunda och rolig typ av spagetti som är gjord på svarvade morötter. Servera med knapriga frön och krispigt stekt bröd med smak av pesto, crunchy pesto helt enkelt!

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 förpackningar morotsspaghetti, Hackat och klart (à 250 g)
  • 2 ägg
  • 1 msk olja, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • Crunchy pesto:
  • 4 dl tärnat vitt bröd, gärna gårdagens
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Crunchy pesto: Mixa bröd, solroskärnor och vitlök till ett grövre smul. Stek smulet krispigt i lite av oljan i en stekpanna på medelvärme till fin färg. Häll upp i en skål och vänd ner finstrimlade basilikablad, parmesan och resten av oljan. Smaka av med flingsalt och chiliflakes. Stek äggen i olja, gärna så gulan fortfarande är lös. Salta och peppra.
  2. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner morotsspaghettin i det kokande vattnet och låt koka 1 min. Häll ner sojabönorna och koka 1 min till. Häll av vattnet och låt rinna av. Vänd runt med peston och toppa med stekt ägg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2022-01-03

Läste förra kommentaren om att det blev torrt med parmesan, så jag provade byta ut parmesan mot västerbottenost och det blev jättegott! Rekommenderas starkt. Dock räckte det bara till två här som det står.

Torgny

2018-01-13

God "crunchy pesto". Snåla dock inte med osten, den blir rätt torr, och ta en stooooor kruka basilika. Jag har svårt att tänka mig att detta bara är till två personer som det står vid receptet, detta räckte till 4.

Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 förpackningar morotsspaghetti, Hackat och klart (à 250 g)
  • 2 ägg
  • 1 msk olja, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • Crunchy pesto:
  • 4 dl tärnat vitt bröd, gärna gårdagens
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes

Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Servera en annorlunda och rolig typ av spagetti som är gjord på svarvade morötter. Servera med knapriga frön och krispigt stekt bröd med smak av pesto, crunchy pesto helt enkelt!

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Crunchy pesto: Mixa bröd, solroskärnor och vitlök till ett grövre smul. Stek smulet krispigt i lite av oljan i en stekpanna på medelvärme till fin färg. Häll upp i en skål och vänd ner finstrimlade basilikablad, parmesan och resten av oljan. Smaka av med flingsalt och chiliflakes. Stek äggen i olja, gärna så gulan fortfarande är lös. Salta och peppra.
  2. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner morotsspaghettin i det kokande vattnet och låt koka 1 min. Häll ner sojabönorna och koka 1 min till. Häll av vattnet och låt rinna av. Vänd runt med peston och toppa med stekt ägg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2022-01-03

Läste förra kommentaren om att det blev torrt med parmesan, så jag provade byta ut parmesan mot västerbottenost och det blev jättegott! Rekommenderas starkt. Dock räckte det bara till två här som det står.

Torgny

2018-01-13

God "crunchy pesto". Snåla dock inte med osten, den blir rätt torr, och ta en stooooor kruka basilika. Jag har svårt att tänka mig att detta bara är till två personer som det står vid receptet, detta räckte till 4.