Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

Betyg (1-5):
3.02 (94 betyg)

Krämig soppa med spenat och skaldjur, serverat med stekta bröd.

Tillagningstid: 35 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 bakpotatis
  • 2 morötter
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 340 g kräftstjärtar
  • 40 g babyspenat
  • Bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och morot i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten, curry, fond och vitlök. Låt koka tills mjuka, 6-8 min.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och rör till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smet. Stek tills de svällt upp och blivit gyllene på båda sidorna.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll i kokosmjölk. Smaka av med salt. Lägg i kräftstjärtar och spenat vid servering.

Servering

Salta bröden med flingsalt och smaka av soppan med pressad citron.

Tips

Serverae bröden med barnens favoritost

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan i norr

2017-01-05

Så gott! Men vi la i lite chili för att få den lite starkare...

Åsa

2016-10-12

Så gott!!

Hanna webbredaktör

2016-09-28

Till Mli: Det ska vara vanlig torkad curry, den starka eller svaga är valfritt.

Mli

2016-09-26

Det finns många olika curry-kryddor. Vilken krydda är det tänkt till detta recept?

Cecilia

2015-12-01

Verkligen jättegott!

Liknande recept

Räksoppa

(15)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor

(17)

Widegrens morotssoppa

(20)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 bakpotatis
  • 2 morötter
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 340 g kräftstjärtar
  • 40 g babyspenat
  • Bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja

Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

Betyg (1-5):
3.02 (94 betyg)

Krämig soppa med spenat och skaldjur, serverat med stekta bröd.

Tillagningstid: 35 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och morot i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten, curry, fond och vitlök. Låt koka tills mjuka, 6-8 min.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och rör till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smet. Stek tills de svällt upp och blivit gyllene på båda sidorna.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll i kokosmjölk. Smaka av med salt. Lägg i kräftstjärtar och spenat vid servering.

Servering

Salta bröden med flingsalt och smaka av soppan med pressad citron.

Tips

Serverae bröden med barnens favoritost

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan i norr

2017-01-05

Så gott! Men vi la i lite chili för att få den lite starkare...

Åsa

2016-10-12

Så gott!!

Hanna webbredaktör

2016-09-28

Till Mli: Det ska vara vanlig torkad curry, den starka eller svaga är valfritt.

Mli

2016-09-26

Det finns många olika curry-kryddor. Vilken krydda är det tänkt till detta recept?

Cecilia

2015-12-01

Verkligen jättegott!

Liknande recept

Räksoppa

(15)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor

(17)

Widegrens morotssoppa

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies