Morotssoppa med grillat kycklingspett

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig och söt soppa med kryddiga spett.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk smör
  • 500 g skivade morot
  • 0.5 tsk socker
  • 1 dl matlagningsvin
  • 7 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • Kycklingspett:
  • 400 g kycklingkött i tärningar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 msk kummin stött i mortel
  • 0.5 msk mynta eller oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Trä upp kycklingköttet på grillspett. Blanda kryddorna med oljan, pensla köttet och marinera ca 1 timme i kylen.

Morotssoppa

  1. Hetta upp matfett i en gryta och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt morötter och socker och fräs någon minut. Häll på vinet och låt sjuda några minuter, tillsätt buljongen och sjud soppan ytterligare 15 minuter. Mixa i matberedare, häll tillbaka i grytan och rör ner crème fraiche. Smaka av.
  2. Grilla spetten i ugnen eller grillpanna och låt eftersteka ca 8 minuter i 175°C ugnsvärme.
  3. Servera grillspetten med soppan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Morotssoppa med grillat kycklingspett
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk smör
  • 500 g skivade morot
  • 0.5 tsk socker
  • 1 dl matlagningsvin
  • 7 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • Kycklingspett:
  • 400 g kycklingkött i tärningar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 msk kummin stött i mortel
  • 0.5 msk mynta eller oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig och söt soppa med kryddiga spett.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Trä upp kycklingköttet på grillspett. Blanda kryddorna med oljan, pensla köttet och marinera ca 1 timme i kylen.

Morotssoppa

  1. Hetta upp matfett i en gryta och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt morötter och socker och fräs någon minut. Häll på vinet och låt sjuda några minuter, tillsätt buljongen och sjud soppan ytterligare 15 minuter. Mixa i matberedare, häll tillbaka i grytan och rör ner crème fraiche. Smaka av.
  2. Grilla spetten i ugnen eller grillpanna och låt eftersteka ca 8 minuter i 175°C ugnsvärme.
  3. Servera grillspetten med soppan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!