Morotsbullar med kalkon och bacon
  • Tid 90 min
  • Ugn 225º

Morotsbullar med kalkon och bacon

3.5 (6 betyg)

Matiga smörgåsar, utmärkta till rejäl fika, mellanmål eller picknick.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 st
  • 50 g jäst
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 4 dl rivna morötter
  • 6 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl sesamfrö, linfrö eller solrosfrö
Pålägg:
  • 280 g skivat bacon
  • 300 g färskost
  • 4 tsk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 8 salladsblad
  • 350 g skivor kallskuren kalkon
  • 2 skivade avokador
  • 2 skivade tomater
  • 0.5 skivad gurka
  • 100 g ärtskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken i kastrullen och värm degspadet till 37 grader. Häll lite av degspadet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp.

  2. 2

    Tillsätt sedan resten av degspadet samt salt, morötter och rågsikt. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand, cirka 10 minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl. Jäs under bakduk 30 minuter.

  3. 3

    Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i åtta bitar. Forma till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta försiktigt till bollarna lite. Pensla brödet med ljummet vatten och strö över frön. Jäs under bakduk 30 minuter.

  4. 4

    Under tiden: Stek baconskivorna i en het panna tills de är knaperstekta. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda färskost, honung och dijonsenap.

  5. 5

    Grädda bullarna 12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler. Dela brödet. Bred ut färskostblandningen på nedre delen. Lägg på salladsblad, kalkon, bacon, avokado, tomat och gurka. Toppa med ärtskott.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar