Mörk ölmarinad

Mörk ölmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marinera lammracks eller något annat kött i australiensisk ölmarinad. Det går bra med annan öl också, men resultatet blir inte detsamma.

Tillagningstid: 5 minuter + tid för marinering
4 dl
  • 33 cl Coopers Best Extra Stout eller annan öl
  • 2 lagerblad
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 klyftad vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk muskovadosocker
  • 10 hela vitpepparkorn
  • 10 hela svartpepparkorn

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i köttet, täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet ett dygn.
  2. Torka av köttet innan grillning.

Tips

Pensla grillgallret med olja så fastnar inte köttet så lätt. träspett Blötlägg dem 30 minuter innan grillning så att de inte börjar brinna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mörk ölmarinad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 33 cl Coopers Best Extra Stout eller annan öl
  • 2 lagerblad
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 klyftad vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk muskovadosocker
  • 10 hela vitpepparkorn
  • 10 hela svartpepparkorn

Mörk ölmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marinera lammracks eller något annat kött i australiensisk ölmarinad. Det går bra med annan öl också, men resultatet blir inte detsamma.

Tillagningstid: 5 minuter + tid för marinering
4 dl

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i köttet, täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet ett dygn.
  2. Torka av köttet innan grillning.

Tips

Pensla grillgallret med olja så fastnar inte köttet så lätt. träspett Blötlägg dem 30 minuter innan grillning så att de inte börjar brinna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!