Mörk chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Krämig och lättlagat chokladmousse med mörk choklad och grädde. Toppa med en hallonsås och färska hallon.

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl 1+ vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  2. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
  3. Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
  4. häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim. Garnera valfritt eller toppa med vispad grädde vid servering.

Tips

Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-11

Till Anneli: Det är endast äggulor som används i detta recept. Lycka till! :)

Anneli

2021-01-10

Fattar ingenting.......står äggulor bland ingredienserna men ska det inte vara äggvitor???

Jan

2020-12-31

1 dl grädde kokas upp till chokladen. Resterande 1 dl grädde vispas och vänds ner. Det är vad det står.

Ingvar

2020-12-28

Ja det står : ”. 1 dl 1+ vispgrädde ”. ? ? ? SARA BERGNER rätta till det här så vi fattar hur vi ska bära oss åt ?

Susann

2020-12-28

Eller 1dl vispas kanske. :)

Susann

2020-12-28

1 dl kokas upp, 2 dl vispas och vänds ner.

Sylvia

2020-12-23

”Vispa resten av grädden...” Det står 1 dl + i receptet. Hur mycket är plusset tänkt att vara? När jag först läste det trodde jag plusset var för eventuell grädde på toppen. Lite otydligt. Jag kanske bara struntar i den där vispade grädden som ska vändas ner.

Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl 1+ vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 äggulor

Mörk chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Krämig och lättlagat chokladmousse med mörk choklad och grädde. Toppa med en hallonsås och färska hallon.

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  2. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
  3. Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
  4. häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim. Garnera valfritt eller toppa med vispad grädde vid servering.

Tips

Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-11

Till Anneli: Det är endast äggulor som används i detta recept. Lycka till! :)

Anneli

2021-01-10

Fattar ingenting.......står äggulor bland ingredienserna men ska det inte vara äggvitor???

Jan

2020-12-31

1 dl grädde kokas upp till chokladen. Resterande 1 dl grädde vispas och vänds ner. Det är vad det står.

Ingvar

2020-12-28

Ja det står : ”. 1 dl 1+ vispgrädde ”. ? ? ? SARA BERGNER rätta till det här så vi fattar hur vi ska bära oss åt ?

Susann

2020-12-28

Eller 1dl vispas kanske. :)

Susann

2020-12-28

1 dl kokas upp, 2 dl vispas och vänds ner.

Sylvia

2020-12-23

”Vispa resten av grädden...” Det står 1 dl + i receptet. Hur mycket är plusset tänkt att vara? När jag först läste det trodde jag plusset var för eventuell grädde på toppen. Lite otydligt. Jag kanske bara struntar i den där vispade grädden som ska vändas ner.

Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)