
Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross
Mjuk pepparkaka är det allra godaste till en kopp adventskaffe! denna med frosting och polkagrisar på. Recept av Lena Söderström
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2 dl brunt farinsocker
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 4 ägg
- 3 dl gräddfil
- 6 dl vetemjöl
- 2 msk malen kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 2 tsk bikarbonat
- Frosting
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl florsocker
- 0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
- 200 g naturell färskost
- Till garnering
- 1 dl polkagrisar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.
Frosting:
- Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.
Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross
Mjuk pepparkaka är det allra godaste till en kopp adventskaffe! denna med frosting och polkagrisar på. Recept av Lena Söderström
Gör så här
- Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.
Frosting:
- Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-20
200 g rumsvarmt smör till smeten saknas i receptet
2019-12-12
Hej! Det står i beskrivningen att man ska vispa sockret och smöret pösigt. Men jag kan inte hitta hur mycket smör man ska ha i kakan.
2019-12-10
Hej Linn, det går jättebra! Lycka till!
2019-12-10
Kan man frysa inn kakan utan frostingen?
2019-12-05
Tyckte smaken var god, men kakan reste sig inte så kakan fyllde bara halva 1,5 l formarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mikaela
2019-12-20
200 g rumsvarmt smör till smeten saknas i receptet
Hannah
2019-12-12
Hej! Det står i beskrivningen att man ska vispa sockret och smöret pösigt. Men jag kan inte hitta hur mycket smör man ska ha i kakan.
2019-12-10
Hej Linn, det går jättebra! Lycka till!
Linn
2019-12-10
Kan man frysa inn kakan utan frostingen?
Maja
2019-12-05
Tyckte smaken var god, men kakan reste sig inte så kakan fyllde bara halva 1,5 l formarna.