Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross

Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Mjuk pepparkaka är det allra godaste till en kopp adventskaffe! denna med frosting och polkagrisar på. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn och svalna
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk bikarbonat
  • Frosting
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g naturell färskost
  • Till garnering
  • 1 dl polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.

Frosting:

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2019-12-20

200 g rumsvarmt smör till smeten saknas i receptet

Hannah

2019-12-12

Hej! Det står i beskrivningen att man ska vispa sockret och smöret pösigt. Men jag kan inte hitta hur mycket smör man ska ha i kakan.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Linn, det går jättebra! Lycka till!

Linn

2019-12-10

Kan man frysa inn kakan utan frostingen?

Maja

2019-12-05

Tyckte smaken var god, men kakan reste sig inte så kakan fyllde bara halva 1,5 l formarna.

Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk bikarbonat
  • Frosting
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g naturell färskost
  • Till garnering
  • 1 dl polkagrisar

Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Mjuk pepparkaka är det allra godaste till en kopp adventskaffe! denna med frosting och polkagrisar på. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn och svalna
Ugnstemperatur:175º
2 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.

Frosting:

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2019-12-20

200 g rumsvarmt smör till smeten saknas i receptet

Hannah

2019-12-12

Hej! Det står i beskrivningen att man ska vispa sockret och smöret pösigt. Men jag kan inte hitta hur mycket smör man ska ha i kakan.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Linn, det går jättebra! Lycka till!

Linn

2019-12-10

Kan man frysa inn kakan utan frostingen?

Maja

2019-12-05

Tyckte smaken var god, men kakan reste sig inte så kakan fyllde bara halva 1,5 l formarna.