Mintmousse med passionsfrukt och hallon

Mintmousse med passionsfrukt och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Utsökt och mycket välkomponerad efterrätt med en touch av konjak. Och det bästa av allt - den är färdig på tio minuter.

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st chokladpraliner med mintsmak
  • 1.5 msk konjak, ljus rom eller vispgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 passionsfrukt
  • 0.5 dl hallon

Gör så här

  1. Smält pralinerna med vätskan, (spara en bit till garnering) i en kastrull på svag värme. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med den smälta chokladen.
  2. Skeda upp moussen i två glas. Skär den sparade chokladpralinen i små bitar och garnera med dem. Halvera och gröp ur passionsfrukten över moussen och lägg på hallonen.

Tips

Du kan använda alltifrån After Eight till chokladkakor med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannkakstårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Citroncheesecake med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(462)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelpaj med lingon och ingefära

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(2)
Mintmousse med passionsfrukt och hallon
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 6 st chokladpraliner med mintsmak
  • 1.5 msk konjak, ljus rom eller vispgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 passionsfrukt
  • 0.5 dl hallon

Mintmousse med passionsfrukt och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Utsökt och mycket välkomponerad efterrätt med en touch av konjak. Och det bästa av allt - den är färdig på tio minuter.

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält pralinerna med vätskan, (spara en bit till garnering) i en kastrull på svag värme. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med den smälta chokladen.
  2. Skeda upp moussen i två glas. Skär den sparade chokladpralinen i små bitar och garnera med dem. Halvera och gröp ur passionsfrukten över moussen och lägg på hallonen.

Tips

Du kan använda alltifrån After Eight till chokladkakor med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannkakstårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Citroncheesecake med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(462)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelpaj med lingon och ingefära

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(2)