Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.
Lägg gelatinet i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och lägg i en kastrull med grädde, socker och själva vaniljstången.
Värm grädden och dra från värmen strax innan det börjar koka. Plocka upp vaniljstången och lyft över gelatinbladen.
Rör om tills bladen smält. Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet. Smaka av med pepparmintsaromen.
Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 4 timmar före servering.
Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg i en kökshandduk och banka med något hårt. Toppa pannacottan med polkagriskrosset.
Logga in för att skriva en kommentar
Jo just därför provade jag med 2 krm först och smakade av. Smaken var stark tandkräm, jag kan inte tänka mig att någon vill ha 5 krm i.
Till Gunilla: Det står smaka av i texten, så man får pröva sig fram men 5 droppar är för lite.
Är det verkligen säkert att det ska vara 5 krm pepparmyntarom? Jag tog 2 och det smakade väldigt stark tandkräm, ingen kunde äta den. Ska det kanske vara 5 droppar?