Mint-pannacotta
  • Tid 15 min + 4 tim i kyl

Mint-pannacotta

3 (3 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 15 min + 4 tim i kyl
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g cream cheese
  • 5 krm pepparmintsarom
Topping
  • 12 polkagrisar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg gelatinet i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och lägg i en kastrull med grädde, socker och själva vaniljstången.

  2. 2

    Värm grädden och dra från värmen strax innan det börjar koka. Plocka upp vaniljstången och lyft över gelatinbladen.

  3. 3

    Rör om tills bladen smält. Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet. Smaka av med pepparmintsaromen.

  4. 4

    Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 4 timmar före servering.

  5. 5

    Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg i en kökshandduk och banka med något hårt. Toppa pannacottan med polkagriskrosset.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunilla

    Jo just därför provade jag med 2 krm först och smakade av. Smaken var stark tandkräm, jag kan inte tänka mig att någon vill ha 5 krm i.

  • Hanna webbredaktör

    Till Gunilla: Det står smaka av i texten, så man får pröva sig fram men 5 droppar är för lite.

  • Gunilla

    Är det verkligen säkert att det ska vara 5 krm pepparmyntarom? Jag tog 2 och det smakade väldigt stark tandkräm, ingen kunde äta den. Ska det kanske vara 5 droppar?