Minisemla

Minisemla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Hembakade semelbullar i lagom storlek med Kesella, mandelmassa och bär.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl Kesella
  • 100 g riven mandelmassa
  • 2 dl bär eller sylt
  • Garnering:
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37º (fingervarmt).Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite degspad.Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) . Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och baka ut till cirka 20 släta bullar.Lägg dem på plåtar med bakpapper och jäs under bakduk 20-30 minuter.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter till en ljust brun färg.
  4. Låt kallna på galler under duk.
  5. Blanda kesella och mandelmassa.Skär av ett lock på varje bulle, tag ur lite inkråm och fyll med mandelmasseblandningen och bär och lägg på locken.Pudra florsocker över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2021-02-16

Jättegoda! Bra recept att följa.

Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Minisemla
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl Kesella
  • 100 g riven mandelmassa
  • 2 dl bär eller sylt
  • Garnering:
  • 2 msk florsocker

Minisemla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Hembakade semelbullar i lagom storlek med Kesella, mandelmassa och bär.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37º (fingervarmt).Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite degspad.Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) . Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och baka ut till cirka 20 släta bullar.Lägg dem på plåtar med bakpapper och jäs under bakduk 20-30 minuter.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter till en ljust brun färg.
  4. Låt kallna på galler under duk.
  5. Blanda kesella och mandelmassa.Skär av ett lock på varje bulle, tag ur lite inkråm och fyll med mandelmasseblandningen och bär och lägg på locken.Pudra florsocker över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2021-02-16

Jättegoda! Bra recept att följa.

Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)