Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg (1-5):
2.28 (18 betyg)

Tjusiga små pizzor med sälta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 250 g ricotta ller annan färskost
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • 1 ägg
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 72 g ansjovisfiléer (1 filé= ca 6 g)
  • 4 msk färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek löken mjuk och glansig i smöret utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ricotta, riven ost och ägg.
  2. Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Skär degen i tolv kvadrater. Bred ut ostblandningen på degplattorna men lämna cirka 1 centimeter från kanten.
  3. Fördela lök, ansjovisfiléer och timjan över ostblandningen. Peppra och baka i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



isa

2015-03-17

inte direkt en ansjovis fan

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Fish tacos deluxe

(32)

Klassisk laxburgare

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Spicy tuna roll

(19)

Midsommarpaj

(7)

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 250 g ricotta ller annan färskost
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • 1 ägg
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 72 g ansjovisfiléer (1 filé= ca 6 g)
  • 4 msk färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg (1-5):
2.28 (18 betyg)

Tjusiga små pizzor med sälta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken mjuk och glansig i smöret utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ricotta, riven ost och ägg.
  2. Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Skär degen i tolv kvadrater. Bred ut ostblandningen på degplattorna men lämna cirka 1 centimeter från kanten.
  3. Fördela lök, ansjovisfiléer och timjan över ostblandningen. Peppra och baka i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



isa

2015-03-17

inte direkt en ansjovis fan

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Fish tacos deluxe

(32)

Klassisk laxburgare

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Spicy tuna roll

(19)

Midsommarpaj

(7)

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies