Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tjusiga små pizzor med sälta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 250 g ricotta ller annan färskost
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • 1 ägg
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 72 g ansjovisfiléer (1 filé= ca 6 g)
  • 4 msk färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek löken mjuk och glansig i smöret utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ricotta, riven ost och ägg.
  2. Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Skär degen i tolv kvadrater. Bred ut ostblandningen på degplattorna men lämna cirka 1 centimeter från kanten.
  3. Fördela lök, ansjovisfiléer och timjan över ostblandningen. Peppra och baka i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



isa

2015-03-17

inte direkt en ansjovis fan

Liknande recept

Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 250 g ricotta ller annan färskost
  • 1 dl riven ost, gärna västerbottensost
  • 1 ägg
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 72 g ansjovisfiléer (1 filé= ca 6 g)
  • 4 msk färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tjusiga små pizzor med sälta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken mjuk och glansig i smöret utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ricotta, riven ost och ägg.
  2. Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Skär degen i tolv kvadrater. Bred ut ostblandningen på degplattorna men lämna cirka 1 centimeter från kanten.
  3. Fördela lök, ansjovisfiléer och timjan över ostblandningen. Peppra och baka i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



isa

2015-03-17

inte direkt en ansjovis fan

Liknande recept

Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)