
Mikrokokt lax med rucolasmör
Betyg (1-5):
Lysande middag på kvarten får du med tillagning i mikro. Servera med kokt potatis.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g skinn och benfri laxfilé
- 1 krm vitpeppar
- 0.5 tsk salt
- Rucolasmör:
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl finhackad rucola
- 1 lime, pressad saft och rivet skal
- 1 krm salt och vitpeppar
- 1 krm vitpeppar
- Tillbehör:
- 600 glas kokt potatis, gärna pressad
- 300 g blandad sallad med rucola och tomat
Gör så här
- Skär laxen i ca 3 cm tjocka bitar.
Lägg dem i en form med den tjockaste delen mot formens kant.
Koka i mikrovågsugn under lock på full effekt 6-7 min.
Salta och peppra.
Låt stå ett par min. - Rör ihop ingredienserna till smöret.
Lägg en klick rucolasmör på varje fiskskiva.
Servera med tillbehören.
Mikrokokt lax med rucolasmör
Betyg (1-5):
Lysande middag på kvarten får du med tillagning i mikro. Servera med kokt potatis.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär laxen i ca 3 cm tjocka bitar.
Lägg dem i en form med den tjockaste delen mot formens kant.
Koka i mikrovågsugn under lock på full effekt 6-7 min.
Salta och peppra.
Låt stå ett par min. - Rör ihop ingredienserna till smöret.
Lägg en klick rucolasmör på varje fiskskiva.
Servera med tillbehören.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annika
2020-06-03
Enkelt somrigt o gott.