Mikrokokt lax med rucolasmör

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Lysande middag på kvarten får du med tillagning i mikro. Servera med kokt potatis.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g skinn och benfri laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • Rucolasmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl finhackad rucola
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 krm salt och vitpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • Tillbehör:
  • 600 glas kokt potatis, gärna pressad
  • 300 g blandad sallad med rucola och tomat

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 3 cm tjocka bitar.<br> Lägg dem i en form med den tjockaste delen mot formens kant. <br>Koka i mikrovågsugn under lock på full effekt 6-7 min.<br> Salta och peppra.<br> Låt stå ett par min.<br>
  2. Rör ihop ingredienserna till smöret.<br> Lägg en klick rucolasmör på varje fiskskiva.<br> Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Torskburgare med hemgjord dressing

(21)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Barnens godaste ugnsfisk

(39)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxsida med couscoussallad

(10)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g skinn och benfri laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • Rucolasmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl finhackad rucola
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 krm salt och vitpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • Tillbehör:
  • 600 glas kokt potatis, gärna pressad
  • 300 g blandad sallad med rucola och tomat

Mikrokokt lax med rucolasmör

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Lysande middag på kvarten får du med tillagning i mikro. Servera med kokt potatis.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 3 cm tjocka bitar.<br> Lägg dem i en form med den tjockaste delen mot formens kant. <br>Koka i mikrovågsugn under lock på full effekt 6-7 min.<br> Salta och peppra.<br> Låt stå ett par min.<br>
  2. Rör ihop ingredienserna till smöret.<br> Lägg en klick rucolasmör på varje fiskskiva.<br> Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Torskburgare med hemgjord dressing

(21)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Barnens godaste ugnsfisk

(39)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxsida med couscoussallad

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies