Midsommarpaj

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 2.5 kokta, skalade potatisar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4.5 kokta, skalade och skivade potatisar
  • 200 g skivade matjesbitar
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost

Gör så här

  1. Mosa potatisen till degen och arbeta ihop den med resten av ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform
  2. Bred ut potatis och sill (spara spadet) på pajdegen. Vispa ihop sillspad, gräddfil eller crème fraiche, ägg, gräslök och peppar och häll över. Strö över osten.
  3. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-06-13

Kanonlösning! Allt i ett! Gör pajen varje sommar : )

Liknande recept

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Paj på pålägg

(37)

Taco med röda linser

(13)

Gormetrulle

(23)

Minipiroger med köttfärs

(39)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Älgköttbullar

(13)
12 st
  • Pajdeg:
  • 2.5 kokta, skalade potatisar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4.5 kokta, skalade och skivade potatisar
  • 200 g skivade matjesbitar
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost

Midsommarpaj

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa potatisen till degen och arbeta ihop den med resten av ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform
  2. Bred ut potatis och sill (spara spadet) på pajdegen. Vispa ihop sillspad, gräddfil eller crème fraiche, ägg, gräslök och peppar och häll över. Strö över osten.
  3. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-06-13

Kanonlösning! Allt i ett! Gör pajen varje sommar : )

Liknande recept

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Paj på pålägg

(37)

Taco med röda linser

(13)

Gormetrulle

(23)

Minipiroger med köttfärs

(39)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Älgköttbullar

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies