Midsommarpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 2.5 kokta, skalade potatisar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4.5 kokta, skalade och skivade potatisar
  • 200 g skivade matjesbitar
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost

Gör så här

  1. Mosa potatisen till degen och arbeta ihop den med resten av ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform
  2. Bred ut potatis och sill (spara spadet) på pajdegen. Vispa ihop sillspad, gräddfil eller crème fraiche, ägg, gräslök och peppar och häll över. Strö över osten.
  3. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-06-13

Kanonlösning! Allt i ett! Gör pajen varje sommar : )

Liknande recept

Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Pajdeg:
  • 2.5 kokta, skalade potatisar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4.5 kokta, skalade och skivade potatisar
  • 200 g skivade matjesbitar
  • 2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost

Midsommarpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa potatisen till degen och arbeta ihop den med resten av ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform
  2. Bred ut potatis och sill (spara spadet) på pajdegen. Vispa ihop sillspad, gräddfil eller crème fraiche, ägg, gräslök och peppar och häll över. Strö över osten.
  3. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-06-13

Kanonlösning! Allt i ett! Gör pajen varje sommar : )

Liknande recept

Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(2)