Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa
  • Tid 40 min

Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa

2.5 (4 betyg)

Kryddiga köttbullar på mexikanskt vis.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lammfärs eller färs av kalv eller nöt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad grön chili
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 4 krm salt
  • 1 msk olivolja
Tomat- och paprikasalsa:
  • 3 strimlade paprikor
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater, gärna körsbärstomater, på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm mald spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.

  2. 2

    Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna 4-5 minuter.

  3. 3

    Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar