Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa

Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kryddiga köttbullar på mexikanskt vis.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lammfärs eller färs av kalv eller nöt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad grön chili
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • Tomat- och paprikasalsa:
  • 3 strimlade paprikor
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater, gärna körsbärstomater, på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
  2. Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna 4-5 minuter.
  3. Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)
Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g lammfärs eller färs av kalv eller nöt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad grön chili
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • Tomat- och paprikasalsa:
  • 3 strimlade paprikor
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater, gärna körsbärstomater, på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm svartpeppar

Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kryddiga köttbullar på mexikanskt vis.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
  2. Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna 4-5 minuter.
  3. Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)