Melongazpacho med topping

Melongazpacho med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 400 g vattenmelon
  • 4 tomater, delade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
  • 0.5 gul lök, delad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • olivolja
  • Topping
  • 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
  3. Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.

Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2018-08-26

Supergott och svalkande!

Melongazpacho med topping
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g vattenmelon
  • 4 tomater, delade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
  • 0.5 gul lök, delad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • olivolja
  • Topping
  • 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 30 g rucola

Melongazpacho med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
  3. Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.

Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2018-08-26

Supergott och svalkande!