Melongazpacho med topping
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Melongazpacho med topping

5 (1 betyg)

Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g vattenmelon
  • 4 tomater, delade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
  • 0.5 gul lök, delad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • olivolja
  • salt
Topping
  • 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.

  2. 2

    Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.

  3. 3

    Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.

  4. 4

    Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar