

Melongazpacho med topping
Betyg (1-5):
Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.
Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 400 g vattenmelon
- 4 tomater, delade
- 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
- 0.5 gul lök, delad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk koncentrerad grönsaksfond
- 1 msk honung
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk chiliflakes
- Krutonger
- 2 skivor ljust bröd
- olivolja
- Topping
- 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
- 150 g fetaost, smulad
- 1 tsk chiliflakes
- 30 g rucola
Gör så här
- Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
- Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
- Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
- Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.
Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.
Melongazpacho med topping
Betyg (1-5):
Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.
Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
- Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
- Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
- Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.
Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Evelina
2018-08-26
Supergott och svalkande!