Melon- och grapefruktsallad

Melon- och grapefruktsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Överraska med en vacker sallad som är fruktigt och salt på samma gång.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
  • 3 blodgrapefrukter
  • 1 honungsmelon
  • 1 orangeköttig cantaloupemelon
  • 2 dl pumpafrön eller solroskärnor
  • 1 finhackad röd lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl mynta - eller basilikablad
  • 0.25 dl ätliga blommor, t ex ringblommor

Gör så här

  1. Skär bort skalet på grapefrukten och ta ur filéerna; skär med en vass liten kniv ut fruktens klyftor utan skinn. Skär bort melonernas skal och skär melonköttet i stora bitar. Lägg grapefrukt och melon i en rymlig skål.
  2. Blanda lök, salt och olja i en liten skål. Pressa ner löken i dressingen med en matsked och låt gärna dra 10 minuter.
  3. Blanda dressing, frukt och frö. Garnera med mynta- eller basilikablad och eventuellt ringblommor eller någon annan ätlig blomma.

Tips

Det går bra att blanda de två olika frösorterna. Testa även rostade fänkålsfrön. Räkna då på tsk istället för dl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Melon- och grapefruktsallad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 blodgrapefrukter
  • 1 honungsmelon
  • 1 orangeköttig cantaloupemelon
  • 2 dl pumpafrön eller solroskärnor
  • 1 finhackad röd lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl mynta - eller basilikablad
  • 0.25 dl ätliga blommor, t ex ringblommor

Melon- och grapefruktsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Överraska med en vacker sallad som är fruktigt och salt på samma gång.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Skär bort skalet på grapefrukten och ta ur filéerna; skär med en vass liten kniv ut fruktens klyftor utan skinn. Skär bort melonernas skal och skär melonköttet i stora bitar. Lägg grapefrukt och melon i en rymlig skål.
  2. Blanda lök, salt och olja i en liten skål. Pressa ner löken i dressingen med en matsked och låt gärna dra 10 minuter.
  3. Blanda dressing, frukt och frö. Garnera med mynta- eller basilikablad och eventuellt ringblommor eller någon annan ätlig blomma.

Tips

Det går bra att blanda de två olika frösorterna. Testa även rostade fänkålsfrön. Räkna då på tsk istället för dl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!