Melon- och grapefruktsallad

Melon- och grapefruktsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Överraska med en vacker sallad som är fruktigt och salt på samma gång.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 blodgrapefrukter
  • 1 honungsmelon
  • 1 orangeköttig cantaloupemelon
  • 2 dl pumpafrön eller solroskärnor
  • 1 finhackad röd lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl mynta - eller basilikablad
  • 0.25 dl ätliga blommor, t ex ringblommor

Gör så här

  1. Skär bort skalet på grapefrukten och ta ur filéerna; skär med en vass liten kniv ut fruktens klyftor utan skinn. Skär bort melonernas skal och skär melonköttet i stora bitar. Lägg grapefrukt och melon i en rymlig skål.
  2. Blanda lök, salt och olja i en liten skål. Pressa ner löken i dressingen med en matsked och låt gärna dra 10 minuter.
  3. Blanda dressing, frukt och frö. Garnera med mynta- eller basilikablad och eventuellt ringblommor eller någon annan ätlig blomma.

Tips

Det går bra att blanda de två olika frösorterna. Testa även rostade fänkålsfrön. Räkna då på tsk istället för dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Apelsinsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Melonslush

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Salt färskost med kummin och citron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Apelsinsallad med granatäpple

Betyg
Betyg
(7)
Melon- och grapefruktsallad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 blodgrapefrukter
  • 1 honungsmelon
  • 1 orangeköttig cantaloupemelon
  • 2 dl pumpafrön eller solroskärnor
  • 1 finhackad röd lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl mynta - eller basilikablad
  • 0.25 dl ätliga blommor, t ex ringblommor

Melon- och grapefruktsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Överraska med en vacker sallad som är fruktigt och salt på samma gång.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på grapefrukten och ta ur filéerna; skär med en vass liten kniv ut fruktens klyftor utan skinn. Skär bort melonernas skal och skär melonköttet i stora bitar. Lägg grapefrukt och melon i en rymlig skål.
  2. Blanda lök, salt och olja i en liten skål. Pressa ner löken i dressingen med en matsked och låt gärna dra 10 minuter.
  3. Blanda dressing, frukt och frö. Garnera med mynta- eller basilikablad och eventuellt ringblommor eller någon annan ätlig blomma.

Tips

Det går bra att blanda de två olika frösorterna. Testa även rostade fänkålsfrön. Räkna då på tsk istället för dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Apelsinsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Melonslush

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Salt färskost med kummin och citron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Apelsinsallad med granatäpple

Betyg
Betyg
(7)