För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Melon- och grapefruktsallad

Betyg (1-5):
3.09 (32 betyg)

Överraska med en vacker sallad som är fruktigt och salt på samma gång.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 blodgrapefrukter
  • 1 honungsmelon
  • 1 orangeköttig cantaloupemelon
  • 2 dl pumpafrön eller solroskärnor
  • 1 finhackad röd lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl mynta - eller basilikablad
  • 0.25 dl ätliga blommor, t ex ringblommor

Gör så här

  1. Skär bort skalet på grapefrukten och ta ur filéerna; skär med en vass liten kniv ut fruktens klyftor utan skinn. Skär bort melonernas skal och skär melonköttet i stora bitar. Lägg grapefrukt och melon i en rymlig skål.
  2. Blanda lök, salt och olja i en liten skål. Pressa ner löken i dressingen med en matsked och låt gärna dra 10 minuter.
  3. Blanda dressing, frukt och frö. Garnera med mynta- eller basilikablad och eventuellt ringblommor eller någon annan ätlig blomma.

Tips

Det går bra att blanda de två olika frösorterna. Testa även rostade fänkålsfrön. Räkna då på tsk istället för dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktbröd

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Porterbröd med frukt

(0)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Apelsinsallad

(24)

Melonslush

(3)

Smoothie bowl

(4)

Äppelkaka med kardemumma

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 blodgrapefrukter
  • 1 honungsmelon
  • 1 orangeköttig cantaloupemelon
  • 2 dl pumpafrön eller solroskärnor
  • 1 finhackad röd lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl mynta - eller basilikablad
  • 0.25 dl ätliga blommor, t ex ringblommor

Melon- och grapefruktsallad

Betyg (1-5):
3.09 (32 betyg)

Överraska med en vacker sallad som är fruktigt och salt på samma gång.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på grapefrukten och ta ur filéerna; skär med en vass liten kniv ut fruktens klyftor utan skinn. Skär bort melonernas skal och skär melonköttet i stora bitar. Lägg grapefrukt och melon i en rymlig skål.
  2. Blanda lök, salt och olja i en liten skål. Pressa ner löken i dressingen med en matsked och låt gärna dra 10 minuter.
  3. Blanda dressing, frukt och frö. Garnera med mynta- eller basilikablad och eventuellt ringblommor eller någon annan ätlig blomma.

Tips

Det går bra att blanda de två olika frösorterna. Testa även rostade fänkålsfrön. Räkna då på tsk istället för dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktbröd

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Porterbröd med frukt

(0)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Apelsinsallad

(24)

Melonslush

(3)

Smoothie bowl

(4)

Äppelkaka med kardemumma

(12)