Medelhavsinspirerad kyckling

Medelhavsinspirerad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kyckling i ugn med härliga smaker.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 800 g tärnad potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g tärnad zucchini
  • 500 g kycklingfilé
  • 70 g lufttorkad skinka
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och stek potatisen under omrörning i olja ca 5 min. Salta och häll över i en ugnsform.
  3. Stek zucchinin i 3 min i samma panna, salta och vänd ner bland potatisen. Dela kycklingfiléerna i 2 eller 3 långa bitar, beroende på kycklingens storlek.
  4. Rulla skinkan runt kycklingbitarna och stek runtom i stekpannan till fin stekyta.
  5. Lägg kycklingen på potatisblandningen och toppa med smulad fetaost och svartpeppar. Stek klart i ugnen ca 15 min. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader.

Tips

Detta är vinnarreceptet i Facebooktävlingen hösten 2013.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



matts

2014-01-08

vi tillsatte en gul lök, då det blir mera smak.

joakim

2014-01-07

Onsdagsgott

Medelhavsinspirerad kyckling
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g tärnad potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g tärnad zucchini
  • 500 g kycklingfilé
  • 70 g lufttorkad skinka
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Medelhavsinspirerad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kyckling i ugn med härliga smaker.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och stek potatisen under omrörning i olja ca 5 min. Salta och häll över i en ugnsform.
  3. Stek zucchinin i 3 min i samma panna, salta och vänd ner bland potatisen. Dela kycklingfiléerna i 2 eller 3 långa bitar, beroende på kycklingens storlek.
  4. Rulla skinkan runt kycklingbitarna och stek runtom i stekpannan till fin stekyta.
  5. Lägg kycklingen på potatisblandningen och toppa med smulad fetaost och svartpeppar. Stek klart i ugnen ca 15 min. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader.

Tips

Detta är vinnarreceptet i Facebooktävlingen hösten 2013.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



matts

2014-01-08

vi tillsatte en gul lök, då det blir mera smak.

joakim

2014-01-07

Onsdagsgott