Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping

Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Pimpa mazarinkakan med rabarber och den smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:180º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg:
  • 2 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Mazarinfyllning:
  • 125 g smör
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 3 msk mjöl
  • 200 g rabarberstjälkar i 1 cm stora bitar
  • 2 msk rörsocker
  • Mandeltopping:
  • 50 g smör
  • 100 g grovhackad mandel
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Rör florsocker och smörpösigt. Tillsätt ägg och vetemjöloch blanda till en blank deg.Platta ut degen i en plastpåseoch låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rundplatta, cirka 1 centimeter tjock.Lägg den i en form med löstagbarkant, cirka 26 centimeter,och ställ kallt.

Mazarinfyllning

  1. Blanda smör och mandelmassatill fyllningen i en matberedare.Tillsätt ägg ochäggula och därefter mjölet.Blanda till en slät massa.
  2. Ta ut formen ur kylen och hälli mazarinfyllningen i den. Vändrabarberbitarna i socker ochstick ned dem i fyllningen.

Mandeltopping

  1. Blanda alla ingredienser tillmandeltoppingen till en smuldeg.Fördela smulorna jämntöver kakan och grädda cirka45 minuter tills kakan är ljusbruneller tills smulorna fått finfärg. Kolla med en provsticka attkakan är genomgräddad.Låt kakan svalna innan du tar utden ur formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2015-09-14

Helt underbar, även god med syrliga äpplen.

Eva

2014-07-03

Håller med Anna. Om man vill göra bantningsvarianter är det enklast att äta rabarbern som den är!

Anna

2013-06-28

Ni som tycker den är för fet! Så här gör man mazarin så sök efter något annat då ;-).

Liselott H

2013-06-10

God men alldeles för maffig. Receptet borde förenklas då det blir förskräckligt många kalorier pga av allt det söta med florsocker o mandelmassa. Dessutom mycket smör! Rekomenderas en enklare variant.

Stina

2012-06-27

Oj, den blev helt okej. Men det var för många moment. Sen simmade den i smör. Nästa gång gör jag en enkel smulpaj, minst lika god! :-)

Janviktor

2012-06-25

Jag önskar att ni anger kolhydrater, fett etc till varje recept.

Anna

2012-06-11

Den var ruskigt god! Kommer göras om. Jag la till några aprikoser som var på väg att bli dåliga och det blev underbart gott. Kakan fick gräddas lite längre tid (ca. 60 min.), förmodligen p.g.a. de lite vattnigare aprikoserna.

Petra

2012-05-22

En gudomlig kaka som tack vare rabarberna inte blir söt - mäktig men rackans god. Perfekt med vaniljglass till.

Lotta

2012-05-21

Kakan består av fyra moment, vilket tar lite tid. Men, det är värt det! Kakan är både saftig och god, och rabarberns surhet blir borta i mandelmassan. Supergod och jättefin.

Oscar P

2012-05-20

200 rabarberstjälkar verkar lite mycket. ;P

Gunilla Syrén

2012-05-18

Mycket att röra och att göra, men slutresultatet är väl värt arbetet. Supersmarrig!

Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Äpplen i ugnen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mazarinkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biskvier med lemon curd

Betyg
Betyg
(52)
Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Mördeg:
  • 2 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Mazarinfyllning:
  • 125 g smör
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 3 msk mjöl
  • 200 g rabarberstjälkar i 1 cm stora bitar
  • 2 msk rörsocker
  • Mandeltopping:
  • 50 g smör
  • 100 g grovhackad mandel
  • 1 dl florsocker

Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Pimpa mazarinkakan med rabarber och den smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:180º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör florsocker och smörpösigt. Tillsätt ägg och vetemjöloch blanda till en blank deg.Platta ut degen i en plastpåseoch låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rundplatta, cirka 1 centimeter tjock.Lägg den i en form med löstagbarkant, cirka 26 centimeter,och ställ kallt.

Mazarinfyllning

  1. Blanda smör och mandelmassatill fyllningen i en matberedare.Tillsätt ägg ochäggula och därefter mjölet.Blanda till en slät massa.
  2. Ta ut formen ur kylen och hälli mazarinfyllningen i den. Vändrabarberbitarna i socker ochstick ned dem i fyllningen.

Mandeltopping

  1. Blanda alla ingredienser tillmandeltoppingen till en smuldeg.Fördela smulorna jämntöver kakan och grädda cirka45 minuter tills kakan är ljusbruneller tills smulorna fått finfärg. Kolla med en provsticka attkakan är genomgräddad.Låt kakan svalna innan du tar utden ur formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2015-09-14

Helt underbar, även god med syrliga äpplen.

Eva

2014-07-03

Håller med Anna. Om man vill göra bantningsvarianter är det enklast att äta rabarbern som den är!

Anna

2013-06-28

Ni som tycker den är för fet! Så här gör man mazarin så sök efter något annat då ;-).

Liselott H

2013-06-10

God men alldeles för maffig. Receptet borde förenklas då det blir förskräckligt många kalorier pga av allt det söta med florsocker o mandelmassa. Dessutom mycket smör! Rekomenderas en enklare variant.

Stina

2012-06-27

Oj, den blev helt okej. Men det var för många moment. Sen simmade den i smör. Nästa gång gör jag en enkel smulpaj, minst lika god! :-)

Janviktor

2012-06-25

Jag önskar att ni anger kolhydrater, fett etc till varje recept.

Anna

2012-06-11

Den var ruskigt god! Kommer göras om. Jag la till några aprikoser som var på väg att bli dåliga och det blev underbart gott. Kakan fick gräddas lite längre tid (ca. 60 min.), förmodligen p.g.a. de lite vattnigare aprikoserna.

Petra

2012-05-22

En gudomlig kaka som tack vare rabarberna inte blir söt - mäktig men rackans god. Perfekt med vaniljglass till.

Lotta

2012-05-21

Kakan består av fyra moment, vilket tar lite tid. Men, det är värt det! Kakan är både saftig och god, och rabarberns surhet blir borta i mandelmassan. Supergod och jättefin.

Oscar P

2012-05-20

200 rabarberstjälkar verkar lite mycket. ;P

Gunilla Syrén

2012-05-18

Mycket att röra och att göra, men slutresultatet är väl värt arbetet. Supersmarrig!

Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Äpplen i ugnen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mazarinkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biskvier med lemon curd

Betyg
Betyg
(52)