För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mazarinkaka

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Mazarinkaka med god kolakräm och ananas.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme att kallna
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g riven mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Kolakräm:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 4 ägg, endast gulan
  • 50 g hackad mjölkchoklad
  • 25 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 0.5 fintärnad ananas
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa och smör smidigt med elvisp eller i matberedare. Tillsätt ägg och sist mjöl.
  2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Använd en rund, ca 24 cm i diameter, eller en liten rektangulär form. Grädda i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Kolakräm

  1. Häll grädde, sirap och äggulor i en kastrull. Värm under vispning på låg värme tills du ser första bubblan. Var försiktig så att inte äggulan koagulerar och blir grynig.
  2. Lägg i den hackade chokladen och rör till en jämn kräm. Smaka av med citron och salt och häll över i en bunke och låt kallna, ca 1 tim.

Topping

  1. Fördela kolakrämen på mazarinkakan, spritsa gärna. Strö över ananastärningar och hackad chili. Toppa med myntablad och skär kakan i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-03-29

Provade med rismjöl istället för vetemjöl, blev hur bra som helst. Perfekt om man vill ha den glutenfri.

Liknande recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Banoffee-paj

(87)

Rabarberpaj

(43)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Chokladtoppar

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g riven mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Kolakräm:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 4 ägg, endast gulan
  • 50 g hackad mjölkchoklad
  • 25 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 0.5 fintärnad ananas
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • myntablad

Mazarinkaka

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Mazarinkaka med god kolakräm och ananas.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme att kallna
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa och smör smidigt med elvisp eller i matberedare. Tillsätt ägg och sist mjöl.
  2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Använd en rund, ca 24 cm i diameter, eller en liten rektangulär form. Grädda i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Kolakräm

  1. Häll grädde, sirap och äggulor i en kastrull. Värm under vispning på låg värme tills du ser första bubblan. Var försiktig så att inte äggulan koagulerar och blir grynig.
  2. Lägg i den hackade chokladen och rör till en jämn kräm. Smaka av med citron och salt och häll över i en bunke och låt kallna, ca 1 tim.

Topping

  1. Fördela kolakrämen på mazarinkakan, spritsa gärna. Strö över ananastärningar och hackad chili. Toppa med myntablad och skär kakan i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-03-29

Provade med rismjöl istället för vetemjöl, blev hur bra som helst. Perfekt om man vill ha den glutenfri.

Liknande recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Banoffee-paj

(87)

Rabarberpaj

(43)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Chokladtoppar

(5)