Mazarinkaka

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Mazarinkaka med god kolakräm och ananas.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme att kallna
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 250 g riven mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Kolakräm:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 4 ägg, endast gulan
  • 50 g hackad mjölkchoklad
  • 25 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • Topping:
  • 0.5 fintärnad ananas
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa och smör smidigt med elvisp eller i matberedare. Tillsätt ägg och sist mjöl.
  2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Använd en rund, ca 24 cm i diameter, eller en liten rektangulär form. Grädda i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Kolakräm

  1. Häll grädde, sirap och äggulor i en kastrull. Värm under vispning på låg värme tills du ser första bubblan. Var försiktig så att inte äggulan koagulerar och blir grynig.
  2. Lägg i den hackade chokladen och rör till en jämn kräm. Smaka av med citron och salt och häll över i en bunke och låt kallna, ca 1 tim.

Topping

  1. Fördela kolakrämen på mazarinkakan, spritsa gärna. Strö över ananastärningar och hackad chili. Toppa med myntablad och skär kakan i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-03-29

Provade med rismjöl istället för vetemjöl, blev hur bra som helst. Perfekt om man vill ha den glutenfri.

Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranskladdkaka

(28)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 250 g riven mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Kolakräm:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 4 ägg, endast gulan
  • 50 g hackad mjölkchoklad
  • 25 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • Topping:
  • 0.5 fintärnad ananas
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • myntablad

Mazarinkaka

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Mazarinkaka med god kolakräm och ananas.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme att kallna
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa och smör smidigt med elvisp eller i matberedare. Tillsätt ägg och sist mjöl.
  2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Använd en rund, ca 24 cm i diameter, eller en liten rektangulär form. Grädda i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Kolakräm

  1. Häll grädde, sirap och äggulor i en kastrull. Värm under vispning på låg värme tills du ser första bubblan. Var försiktig så att inte äggulan koagulerar och blir grynig.
  2. Lägg i den hackade chokladen och rör till en jämn kräm. Smaka av med citron och salt och häll över i en bunke och låt kallna, ca 1 tim.

Topping

  1. Fördela kolakrämen på mazarinkakan, spritsa gärna. Strö över ananastärningar och hackad chili. Toppa med myntablad och skär kakan i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-03-29

Provade med rismjöl istället för vetemjöl, blev hur bra som helst. Perfekt om man vill ha den glutenfri.

Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranskladdkaka

(28)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies