Mazariner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Klassiska mazariner med mandelmjöl och bittermandel som toppas med en glasyr.

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 bittermandlar, fint rivna
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i 16 väl smorda formar och låt vila i frysen ca 10 min.
  2. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något. Låt kallna helt.
  3. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr. Späd ev med 1 krm vatten i taget till lagom konsistens och bred glasyren på mazarinerna.

Tips

Använder du engångsformar i aluminium så behöver de inte smörjas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2021-03-15

Fantastiskt goda! "Bättre än på bageri", blev tonåringarnas omdöme :-)

Coop

2021-03-11

Till Anders: Testa byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Lycka till! :)

Anders

2021-03-10

Om man vill göra dem glutenfria, vad ersätter man vetemjölet med?

Coop

2020-04-15

Hej Birgitta! Ägg och smör hade fallit bort ur ingredienslistan men nu skadevara tillbaka igen. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Mvh Maja (redaktör)

Ann-Katrin

2020-04-09

Fantastiskt goda och saftiga!

Birgitta

2020-04-07

Tror att du glömde nått i grundsmeten skall väll vara smör eller mjölk i grunden det har jag i mina

Birgitta

2020-04-06

Fantastiskt goda har gömt den så det finns nån kvar till påsk

Coop

2020-03-12

Hej Emelie! Det kan gå om du har stabila formar. Risken med för tunna formar är att väggarna inte håller upp mazarinen och den flyter ut lite. Men har du en muffinsplåt kan du använda den med formarna i. Mvh Maja (redaktör)

Emelie

2020-03-11

Hej kan man använda vanliga muffinsformar i papp i stället

Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 bittermandlar, fint rivna
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten

Mazariner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Klassiska mazariner med mandelmjöl och bittermandel som toppas med en glasyr.

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i 16 väl smorda formar och låt vila i frysen ca 10 min.
  2. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något. Låt kallna helt.
  3. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr. Späd ev med 1 krm vatten i taget till lagom konsistens och bred glasyren på mazarinerna.

Tips

Använder du engångsformar i aluminium så behöver de inte smörjas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2021-03-15

Fantastiskt goda! "Bättre än på bageri", blev tonåringarnas omdöme :-)

Coop

2021-03-11

Till Anders: Testa byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Lycka till! :)

Anders

2021-03-10

Om man vill göra dem glutenfria, vad ersätter man vetemjölet med?

Coop

2020-04-15

Hej Birgitta! Ägg och smör hade fallit bort ur ingredienslistan men nu skadevara tillbaka igen. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Mvh Maja (redaktör)

Ann-Katrin

2020-04-09

Fantastiskt goda och saftiga!

Birgitta

2020-04-07

Tror att du glömde nått i grundsmeten skall väll vara smör eller mjölk i grunden det har jag i mina

Birgitta

2020-04-06

Fantastiskt goda har gömt den så det finns nån kvar till påsk

Coop

2020-03-12

Hej Emelie! Det kan gå om du har stabila formar. Risken med för tunna formar är att väggarna inte håller upp mazarinen och den flyter ut lite. Men har du en muffinsplåt kan du använda den med formarna i. Mvh Maja (redaktör)

Emelie

2020-03-11

Hej kan man använda vanliga muffinsformar i papp i stället

Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)