Matvetesallad

Matvetesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fruktigt och kryddigt på samma gång. Passar fint till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 3 dl matvete
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 3 färska plommon till garnering
  • Dressing:
  • 4 msk oliver - eller solrosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen och häll bort ev kokvatten. Skölj och dela tomaterna, strimla aprikoserna.
  2. Rosta kokosflingor och pumpafrön tillsammans i en torr stekpanna tills de fått färg.
  3. Blanda dressingen (riv bara det gula från citronskalet) och häll över det ljumma matvetet. Blanda i tomater, aprikoser, kokosflingor, pumpafrön och bladpersilja.
  4. Garnera gärna med färska plommonklyftor.

Servering

Servera med stekt kyckling, kött eller fisk.

Tips

Matvetesallad fungerar utmärkt som bufférätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matvetesallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl matvete
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 3 färska plommon till garnering
  • Dressing:
  • 4 msk oliver - eller solrosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Matvetesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fruktigt och kryddigt på samma gång. Passar fint till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen och häll bort ev kokvatten. Skölj och dela tomaterna, strimla aprikoserna.
  2. Rosta kokosflingor och pumpafrön tillsammans i en torr stekpanna tills de fått färg.
  3. Blanda dressingen (riv bara det gula från citronskalet) och häll över det ljumma matvetet. Blanda i tomater, aprikoser, kokosflingor, pumpafrön och bladpersilja.
  4. Garnera gärna med färska plommonklyftor.

Servering

Servera med stekt kyckling, kött eller fisk.

Tips

Matvetesallad fungerar utmärkt som bufférätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!