Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi

Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matvete
  • olivolja
  • 400 g blomkål, i bitar
  • 200 g halloumi, grovriven
  • 400 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Myntavinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek blomkålen tills den fått färg runt om. Salta lätt.Lyft upp ur pannan.
  3. Stek halloumin tills den blivit krispig i het panna med olja. Blanda matvetet med ärter och blomkål och vänd runt med vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rödlök och halloumi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tortellinigratäng med ostsås

Betyg
Betyg
(21)
Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl matvete
  • olivolja
  • 400 g blomkål, i bitar
  • 200 g halloumi, grovriven
  • 400 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Myntavinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt och svartpeppar

Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek blomkålen tills den fått färg runt om. Salta lätt.Lyft upp ur pannan.
  3. Stek halloumin tills den blivit krispig i het panna med olja. Blanda matvetet med ärter och blomkål och vänd runt med vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rödlök och halloumi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tortellinigratäng med ostsås

Betyg
Betyg
(21)