Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi
  • Tid 30 min

Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi

4 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl matvete
  • olivolja
  • 400 g blomkål, i bitar
  • 200 g halloumi, grovriven
  • 400 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • salt och svartpeppar
Myntavinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till vinägretten.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek blomkålen tills den fått färg runt om. Salta lätt.Lyft upp ur pannan.

  3. 3

    Stek halloumin tills den blivit krispig i het panna med olja. Blanda matvetet med ärter och blomkål och vänd runt med vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rödlök och halloumi.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar