För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matlåda med rökt lax

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 4 dl kokt matvete
  • 0.5 gurka, fintärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl skivade oliver
  • 2 tsk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk färsk spenat
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 2 dl färsk böngrodd
  • 200 g varmrökt lax eller 100 g kallrökt
  • salt
  • Till servering:
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 dl hackade färska örter

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens. Blanda matvete med gurka, rödlök, oliver, olivolja och finrivet citronskal (endast det gula). Smaka av med salt och citronsaft. Fördela matvetet i 2 matlådor och lägg i spenat, tomater, groddar, ägghalvor och rökt lax. Servera med cottage cheese.

Tips

Sätt smak på din keso med hackade färska örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Laxbiffar med nudelsallad

(21)

Linssallad med rostad blomkål och lax

(4)

Tonfiskpasta med tomatsås

(14)

Lax med blomkålscouscous

(18)

Lax- och spenatpaj

(97)

Varmrökt lax med gurksallad

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 ägg
  • 4 dl kokt matvete
  • 0.5 gurka, fintärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl skivade oliver
  • 2 tsk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk färsk spenat
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 2 dl färsk böngrodd
  • 200 g varmrökt lax eller 100 g kallrökt
  • salt
  • Till servering:
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 dl hackade färska örter

Matlåda med rökt lax

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens. Blanda matvete med gurka, rödlök, oliver, olivolja och finrivet citronskal (endast det gula). Smaka av med salt och citronsaft. Fördela matvetet i 2 matlådor och lägg i spenat, tomater, groddar, ägghalvor och rökt lax. Servera med cottage cheese.

Tips

Sätt smak på din keso med hackade färska örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Laxbiffar med nudelsallad

(21)

Linssallad med rostad blomkål och lax

(4)

Tonfiskpasta med tomatsås

(14)

Lax med blomkålscouscous

(18)

Lax- och spenatpaj

(97)

Varmrökt lax med gurksallad

(2)