
Matjessill med dill- och äppeltsatsiki
Betyg (1-5):
Ljuvlig sälta från sillen möter sötsyrlig tsatsiki med både dill och äpple.
Tillagningstid: 20 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g matjesfiléer
- Äppeltsatsiki:
- 1 st äpple, stort
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk flytande honung
- 3 msk dill, hackad
- 2 msk gräslök, hackad
Gör så här
- Häll av sillen och skär den i mindre bitar om den är hel.
- Strimla äpplet med skalet på. Rör ihop med yoghurt, honung, dill och gräslök. Smaka av med salt.
- Lägg upp sillen på ett stort fat och skeda över tsatsikin och garnera med ätliga blommor eller örter.
Matjessill med dill- och äppeltsatsiki
Betyg (1-5):
Ljuvlig sälta från sillen möter sötsyrlig tsatsiki med både dill och äpple.
Tillagningstid: 20 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Häll av sillen och skär den i mindre bitar om den är hel.
- Strimla äpplet med skalet på. Rör ihop med yoghurt, honung, dill och gräslök. Smaka av med salt.
- Lägg upp sillen på ett stort fat och skeda över tsatsikin och garnera med ätliga blommor eller örter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-07-14
Fantastiskt god kombination. Rekommenderas verkligen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gun-Britt
2015-07-14
Fantastiskt god kombination. Rekommenderas verkligen.