Matig grönkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Matig grynsallad med färsk grönkål, apelsin och torkade tranbär. Toppa salladen med en smakrik dressing och krispiga mandelspån.

Tillagningstid: 50 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl mathavre, matvete eller andra gryn
  • 2 små apelsiner
  • 100 g plockade färska blad av grönkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl mandelspån
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Dressing:
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citrussaft till dressingen. Salta och peppra.
  2. Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt.
  3. Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning ca 1 min till.
  4. Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat.
  5. Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödkålsdolmar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl mathavre, matvete eller andra gryn
  • 2 små apelsiner
  • 100 g plockade färska blad av grönkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl mandelspån
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Dressing:
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Matig grönkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Matig grynsallad med färsk grönkål, apelsin och torkade tranbär. Toppa salladen med en smakrik dressing och krispiga mandelspån.

Tillagningstid: 50 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citrussaft till dressingen. Salta och peppra.
  2. Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt.
  3. Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning ca 1 min till.
  4. Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat.
  5. Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödkålsdolmar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)