Mascarponekräm med citron
  • Tid 15 min + 1 timme i kylen

Mascarponekräm med citron

0 (0 betyg)

Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig! Receptör; Paolo Roberto

  • Tillagningstid 15 min + 1 timme i kylen
  • Ingredienser 7

Ingredienser

8 glas
  • 3 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpa
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget, och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.

  2. 2

    Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar