Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Kaffe, konjak, choklad och söta skorpor samsas i den krämiga mascarponen.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 krossade cantucciniskorpor
  • 35 g hyvlad mörk choklad
  • Till garnering:
  • björnbär

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  3. Blanda kaffe och konjak. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  4. Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 krossade cantucciniskorpor
  • 35 g hyvlad mörk choklad
  • Till garnering:
  • björnbär

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Kaffe, konjak, choklad och söta skorpor samsas i den krämiga mascarponen.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  3. Blanda kaffe och konjak. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  4. Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!