Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad
  • Tid 35 min

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

3.8 (20 betyg)

Kaffe, konjak, choklad och söta skorpor samsas i den krämiga mascarponen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 krossade cantucciniskorpor
  • 35 g hyvlad mörk choklad
Till garnering:
  • björnbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.

  2. 2

    Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.

  3. 3

    Blanda kaffe och konjak. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.

  4. 4

    Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar