Marsipankonfekt

Marsipankonfekt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Dessa ljuvliga små godisar av marsipan är både goda och roliga att servera som godis på julbordet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + tid i kyl
50 stycken
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g vit choklad
  • 200 g rosa marsipan
  • 200 g grön marsipan

Gör så här

  1. Smält chokladen i varsin skål över vattenbad. Kavla ut marsipanen tunt till två rektanglar.
  2. Dela rektanglarna på hälften. Bred hälften av den mörka chokladen på det ena gröna marsipanarket.
  3. Lägg på ett rosa marsipanark och bred på den vita chokladen.
  4. Lägg på det sista gröna arket och bred på resterande mörk choklad.
  5. Avsluta med den rosa marsipanen. Låt stelna i kylen. Skär i små rutor, drygt 1x1 cm.
  6. Förvara kallt, men ställ fram en stund innan servering.

Tips

Köp färdiga tårtlock, då är det redan färdigkavlat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marsipankonfekt
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g vit choklad
  • 200 g rosa marsipan
  • 200 g grön marsipan

Marsipankonfekt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Dessa ljuvliga små godisar av marsipan är både goda och roliga att servera som godis på julbordet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + tid i kyl
50 stycken

Gör så här

  1. Smält chokladen i varsin skål över vattenbad. Kavla ut marsipanen tunt till två rektanglar.
  2. Dela rektanglarna på hälften. Bred hälften av den mörka chokladen på det ena gröna marsipanarket.
  3. Lägg på ett rosa marsipanark och bred på den vita chokladen.
  4. Lägg på det sista gröna arket och bred på resterande mörk choklad.
  5. Avsluta med den rosa marsipanen. Låt stelna i kylen. Skär i små rutor, drygt 1x1 cm.
  6. Förvara kallt, men ställ fram en stund innan servering.

Tips

Köp färdiga tårtlock, då är det redan färdigkavlat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!