Marinerade jordgubbar och papaya

Marinerade jordgubbar och papaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Jordgubbstider är härliga tider. En lite vuxnare efterrätt med smak av citronlikör toppad med syrlig yoghurt och knapriga mandlar.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk honung
  • 0.5 dl citruslikör, t ex Cointreau
  • 0.5 liter rensade och delade jordgubbar
  • 0.5 liter skalad papaya eller melon, i bitar
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 0.5 dl kokosflingor eller rostad och flagad mandel

Gör så här

  1. Häll limesaft, rivet skal, honung och eventuellt likör över frukten. Låt gärna frukten marinera en timme.

Servering

Servera i skålar eller glas, toppa med en rejäl klick yoghurt. Strö över kokos eller mandel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marinerade jordgubbar och papaya
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk honung
  • 0.5 dl citruslikör, t ex Cointreau
  • 0.5 liter rensade och delade jordgubbar
  • 0.5 liter skalad papaya eller melon, i bitar
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 0.5 dl kokosflingor eller rostad och flagad mandel

Marinerade jordgubbar och papaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Jordgubbstider är härliga tider. En lite vuxnare efterrätt med smak av citronlikör toppad med syrlig yoghurt och knapriga mandlar.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Häll limesaft, rivet skal, honung och eventuellt likör över frukten. Låt gärna frukten marinera en timme.

Servering

Servera i skålar eller glas, toppa med en rejäl klick yoghurt. Strö över kokos eller mandel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!