Marinerad sik

Marinerad sik

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rökt sik
  • 1 liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 kokta, skalade och halverade ägg
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • Marinad:
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
  2. Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
  3. Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.

Servering

Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerad rökt fisk

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Regnbågslax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Marinerad sik
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rökt sik
  • 1 liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 kokta, skalade och halverade ägg
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • Marinad:
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt

Marinerad sik

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
  2. Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
  3. Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.

Servering

Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerad rökt fisk

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Regnbågslax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)