Marinerad sik
  • Tid 50 min

Marinerad sik

0 (0 betyg)

Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g rökt sik
  • 1 liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 kokta, skalade och halverade ägg
  • 0.5 dl klippt gräslök
Marinad:
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.

  2. 2

    Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.

  3. 3

    Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.

Servering

Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar