Marinerad sik

Marinerad sik

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
  • 800 g rökt sik
  • 1 liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 kokta, skalade och halverade ägg
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • Marinad:
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
  2. Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
  3. Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.

Servering

Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marinerad sik
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rökt sik
  • 1 liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 kokta, skalade och halverade ägg
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • Marinad:
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt

Marinerad sik

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
  2. Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
  3. Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.

Servering

Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!