
Marinerad sik
Betyg (1-5):
Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
- 800 g rökt sik
- 1 liter strimlad isbergssallad
- 1 dl hackad smörgåsgurka
- 1 dl hackade inlagda rödbetor
- 2 kokta, skalade och halverade ägg
- 0.5 dl klippt gräslök
- Marinad:
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 krm grovmald svartpeppar
- 1 msk vatten
- 3 msk olja
- 2 krm salt
Gör så här
- Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
- Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
- Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.
Servering
Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.
Marinerad sik
Betyg (1-5):
Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Gör så här
- Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
- Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
- Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.
Servering
Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!