Margarita med ingefära

Margarita med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Syrlig tequiladrink med sting av ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 st
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, rivet skal
  • 7 lime, pressad saft
  • 1 dl tequila
  • 0.5 dl cointreau
  • 7 isbitar

Gör så här

  1. Blanda ingefära, socker, vatten, rivet skal och pressad lime i en kastrull. Koka tills sockerlagen tjocknar på ganska stark värme, cirka 10 minuter. Låt sockerlagen svalna.
  2. Mixa eller skaka sockerlag, tequila och Cointreau med isbitar. Sila upp i lämpliga glas.

Saltad kant på glaset

  1. Häll upp salt på en assiett eller i en djup tallrik. Gnid in limesaft runt glasets kant och sätt glaset upp och ned i saltet så att det fastnar salt runt hela glaskanten.

Tips

Tequila och Cointreau kan ersättas med sodavatten för ett alkoholfritt alternativ. Undvik att mixa eller skaka, blanda bara försiktigt sockerlag, is och vatten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micke

2015-12-30

Jaha

Margarita med ingefära
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, rivet skal
  • 7 lime, pressad saft
  • 1 dl tequila
  • 0.5 dl cointreau
  • 7 isbitar

Margarita med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Syrlig tequiladrink med sting av ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 st

Gör så här

  1. Blanda ingefära, socker, vatten, rivet skal och pressad lime i en kastrull. Koka tills sockerlagen tjocknar på ganska stark värme, cirka 10 minuter. Låt sockerlagen svalna.
  2. Mixa eller skaka sockerlag, tequila och Cointreau med isbitar. Sila upp i lämpliga glas.

Saltad kant på glaset

  1. Häll upp salt på en assiett eller i en djup tallrik. Gnid in limesaft runt glasets kant och sätt glaset upp och ned i saltet så att det fastnar salt runt hela glaskanten.

Tips

Tequila och Cointreau kan ersättas med sodavatten för ett alkoholfritt alternativ. Undvik att mixa eller skaka, blanda bara försiktigt sockerlag, is och vatten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micke

2015-12-30

Jaha